avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune, iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune, iesire din indiviziune

Am un titlu de proprietate emis pe lg18, pe numele bunicului care era decedat cand s-a emis titlul si pe titlu sunt trecuti fiii bunicului care au decedat si ei intre timp. Unul dintre fii este tatal meu pt. care am dezbatut succesiunea si sunt unicul mostenitor. Pentru ceilalti doi fii ai bunicului, verisorii mei nu au dezbatut succesiunile. Acum, eu vreau sa ies din indiviziune. Cum procedez? Trebuie sa cer instantei dezbaterea succesiunii bunicului sau trebuie sa dezbat succesiunea fiilor bunicului si sa-i chem in instanta pe verisori fix pt. acest titlu de proprietate? Ce acte imi trebuie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 12:12, 13 Iulie 2018
Daca nu ati facut asta deja, trebuie sa solicitati notarului sa introduca cota parte din teren in certificatul dvs. de mostenitor.

Ulterior, trebuie sa solicitati instantei partajarea bunurilor. Trebuie sa depuneti acte de stare civila, Certificatul dvs. sa mostenitor, Titlul de proprietate si orice alte acte privind litigiul. Inclusiv acte de stare civila ale celorlalte persoane mentionate in Titlu și ale verisorilor.

Daca nu le aveti, le puteti solicita la Serciviul de Stare civila din cadrul Primariei unde s-au nascut acele persoane.
Ok! Eu scot certificat suplimentar pentru cota mea, dar daca mie imi trebuie acest cert. suplimentar, nu le trebuie si verisorilor un act de mostenitor (inafara de cele civile: c.i. cert. nastere, casatorie, cert, deces).? Si daca ei nu se duc la notar, nu fac succesiune, n-o sa le ceara si lor judecatorul certif. mostenitor prin care sa demonstreze ca sunt succesorii parintilor lor? Pentru ei sunt suficiente actele civile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, as dori sa fac cele necesare pentru deschiderea succesiunii cipris_89 cipris_89 am discutat cu un notar si imi spune ca imi trebuie multe acte printre care, certificat de atestare fiscala si adeverinta rol, care ar trebui scoase de la ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Proprietari greșiți in titlul e proprietate AlinaDaciana AlinaDaciana Buna ziua. Pe titlul de proprietate al bunicii au fost trecuți și frații bunicului (bunicul a decedat înainte de 1990). După decesul bunicii tatăl meu a ... (vezi toată discuția)