avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Kiwi

Activitate Kiwi

romascanu a scris:

Cum Dumnezeu stati de aproape 3 ani intr-un proces de divort cata vreme v-ati inteles pe toate aspectele eu nu pot pricepe. Pai eu am "divortat Spania (ea) de Turcia (el)" intr-o singura zi (la primul termen) cu copil cu tot. Vorbesc serios, pana si judecatoarea a zis: daca tot e intai iunie sa facem un "cadou" copilului.
Exact cum a spus Liliana mai sus, mai bine veneati intr-un concediu pe aici si rezolvati problema.
Raspunsul concret la intrebarea dvs. nu-l am pentru ca nu obisnuiesc sa ma incurc aiurea cand se pot face lucrurile simplu.
Problema este ca daca un judecator a apucat sa se pronunte ca vrea proba x nu revine asupra ei... doar asa ca s-a trezit mai vesel in dimineata de 21. Dar daca ii serviti o hartie, fie ea acel certificat la care v-ati gandit, s-ar putea sa aiba un "motiv" sa revina (ceva de genul "bogdaproste ca v-a trecut prin cap, ca sa am si eu cum sa motivez de ce am revenit asupra probei"). Asa ca puteti incerca.

Ok, multumesc...
AVLIL a scris:

Nu asteapta nicio hotarare ca un om sa implineasca o varsta! Daca e sub 10 ani, nu e obligatorie audierea! Dace e peste, e. Nu sta sa se astepte asa ceva.
Va spun ce legatura e cu concediul: declarati in cerere ca aveti domiciliul in Spania, dar ca momentan stati in Romania. "Va veti stabili in Spania?", o intrebare corecta a instantei. Dar puteati foarte bine sa nu stiti, avand in vedere diferenta dintre sistemele de invatamant, faptul ca minorul nu cunoaste limba, probabil ca veti ramane aici, in tara, nu stiti inca. Ok, facem atunci ancheta in tara.
Problema rezolvata, totul ok.
Daca mai lipseati la vreun termen, aratati ca aveati inca unele lucruri de definitivat acolo, nu e asa usor sa-ti schimbi locatia! ;)
Evitati tevatura, asta era legatura. Acum, evident ca eu nu stiu cum s-a facut actiunea si daca v-a prezentat cineva o astfel de varianta, mi se parea insa asa de evidenta, incat am presupus ca a tinut de dv. decizia.
Daca am gresit, imi cer scuze!
Cu Galicia, nu stiu cum sta treaba, dar Romania are si ambasada si consulat in Spania, deci e reprezentata. Aflati intr-o consultatie locala cu un avocat din Galicia... cred ca e cel mai simplu.

N-am stiut de varianta asta!
Si ca Romania are ambasada stiu. Are si vreo 5-6 consulate acum... Exemplul era asa ca sa se inteleaga situatia de aici.. Dar hai sa nu intram in detalii, pentru ca e o alta tema.
Am incercat si cu un avocat de aici, dar sistemul e diferit si nimeni nu stie nimic, iar unde se fac comisiile lor pt incredintarea minorilor nici atat, ca sa faca comisie trebuie sa aiba o hartie care cere asa ceva... ca altfel nu se apuca. Si de la Tribunal din Romania zic ca au trimis o hartie prin care se cere sa se faca aceasta comisie. Dar acum banuiesc ca e prin vreun birou stagnata de vreun functionar dragut care considera ca a muncit prea mult pe ziua de azi. Dar asta e o alta tema in care nu vreau sa intru in detalii. Cel putin deocamdata.
elis a scris:

Potrivit art.4 Conventia între România si Spania - complementara la Conventia privind procedura civila, încheiata la Haga la 1 martie 1954 , comisiile rogatorii în materie civilă şi comercială, care provin de la un stat contractant şi ar urma să fie executate pe teritoriul celuilalt stat contractant, vor fi adresate de autoritatea judiciară solicitantă autorităţii judiciare solicitate prin intermediul ministerelor de justiţie ale celor două state contractante.
Ministerul Justiţiei este autoritatea centrală competentă. Asadar, va puteti adresa Ministerului de justitie din Spania sau Consiliului general al puterii judiciare (Consejo general del poder judicial cu sediul la Madrid)


Da, multumesc, ceva de genul asta stiam si eu, mai mult sau mai putin. Doar ca problema mea ar fi .. ca locuiesc in Galicia, provincie spaniola autonoma si .. uff e o intreaga tevatura. Adica nu stiu cine se ocupa: acest Consejo general del poder judicial din Madrid sau Xunta de Galicia, parlamentul Galiciei. Un exemplu bun ar fi urmatorul, ca sa va dati seama cam cum sta treaba .. In incercarile mele de a afla cine se ocupa de aceasta comisie am sunat la toate institutiile : judecatorie, primarie, protectie minori, nationalitate reintregirea familiei, imigratie, etc Am ajuns si la sindicate si sefa care e responsabila de relatiile cu imigrantii care muncesc aici imi spune ca Romania nu are reprezentanta in teritoriu( teritoriul nu stiu cui al Spaniei sau al Galiciei.. ) si ca tot ce e legat de aceasta tara e reprezentat de Moldova ... Deci in acest moment ma gandeam in sinea mea ce fac? Rad si ii explic cat e de proasta si pe din'afara? Sau ma calmez, zic ah inteleg.. fac eu pe proasta si ma retrag cat mai repede posibil pentru ca e paralela total. Asa ca ma aflu intr-o situatie "interesanta"..
Oricum multumesc tuturor care mi-au raspuns aici, mi-ati mai dat niste idei pe unde sa mai umblu si pe cine sa mai intreb. Dar am impresia ca pana la urma vom trebui sa asteptam sa implineasca copilul 10 ani ( asta ar fi in iulie anul acesta) si sa fie audiat de judecator, asa ca in mai cand avem infatisare se va amana si iar ne vedem la alta toamna .. Asta e!
AVLIL a scris:

Nu iteleg, nu v-ati putut lua o sapatamana concediu sa veniti in Romania la ancheta sociala? Si scapati de toata tevatura asta, sa nu va mai intindeti pe procedura prin comisie rogatorie si restul?...
Si avocatul ala nu poate da 3 telefoane sa afle care este institutia care face aceste constatari din partea Spaniei?

In baza unei conventii internationale pe probleme de gen, fiecare tara care a semnat are o autoritate care face aceste constatari pentru procese desfasurate in alte tari; si mai are si o alta autoritate unde se primesc cererile de gen pentru procese interne in care se cer constatari din afara.
Asa incat, o astfel de cerere de comisie rogatorie se adreseaza Ministerului de justitie (asta trimite, de la noi, mai departe, cererea, catre autoritatea competenta Spaniola, competenta sa o primeasca; de regula, tot vreun minister, cam tot de justitie, dar nu e peste tot aceeasi autoritate). Aia desemneaza la nivel local cine vine si constata.

Nu caut acum conventia, da' e enervant ca avocatul nu a putut telefona la Ministerul justitiei sa afle... Spuneti-i sa dea un telefon la Ambasada Spaniei din Romania (desi ma indoiesc, mai bine la a noastra de acolo, sau la consulat) sau la minister la noi.

Mi-am luat mai mult de o saptamana de concediu .. si nu numai pt ancheta sociala ci pt toate infatisarile sau ma rog aproape toate.. Dar judecatorul a decis ca vrea o comisie unde locuieste copilul in prezent si una unde va locui. Nu vad legatura cu concediul meu,dar in fine..Comisia unde e copilul in prezent s-a facut. Acum Comisia unde va locui copilul .. Avocatul, rectific avocatii .. nu pot comenta. Daca as sti ce si cum as comenta mai mult, deocamdata prefer sa consider ca isi fac datoria...
Mi-ati mai dat niste idei, asa ca va multumesc oricum.
Buna ziua!
Sunt cetatean roman, rezident spaniol cu domiciliul in Spania.
In prezent am un proces, in Romania, de divort cu minor in urma casatoriei contratata in Romania cu cetatean roman, proces care e pe rol de 2 ani( minorul are 9 ani, va implini 10 in iulie anul acesta). Tatal copilului este de acord ca divortul sa fie din vina ambelor parti, tutela minorului sa imi fie incredintata mie, sa plateasca pensie alimentara si sa-mi recuperez numele avut anterior. Minorul in prezent locuieste in Romania cu mama mea. S-a facut de catre Autoritatea tutelara o comisie in Romania, in casa mamei mele . Si totusi judecatorul a decis ca vrea o comisie si in Spania la domiciliul meu, unde va locui copilul. Toate bune si frumoase. Doar ca aici e dilema mea. Cine stabileste aceste comisii in Spania sau ce as putea eu sa fac sa anunt sau sa cer sa se faca o comisie, pentru ca totul se tergiverseaza de mai bine de 1 an .. Si nu inteleg unde si cine trebuie sa faca ceva. Daca cineva stie ce pot face eu aici in Spania, ca sa se efectueze acea comisie.. Avocata mea din Romania zice ca s-a trimis o hartie in Spania.. dar unde si cum nu se stie. La toate institutiile spaniole la care am intrebat nu au auzit de nici o comisie de genul asta si habar nu au si mai ales daca le zic de Romania .. deja sunt rataciti.
Ultima mea incercare a fost sa apelez la politie si primaria locala , unde pot cere un certificat de reintregire a familiei si pt acest certificat va veni cineva de la politie si cineva de la primarie-chestiuni sociale la mine acasa sa vada daca minorul va avea conditii..
Eu am infatisare in 21 mai si daca acest certificat nu este bun sau nu este luat in considerare de instanta romana, atunci se va amana pt septembrie .. si asta ar insemna sa intram in al treilea an de procese..
Ma intreb cam cat dureaza un proces unde partile au contradictii.. si nu sunt de acord cu cerintele celuilalt.
Deci daca cineva stie si ma poate ajuta, i-as fi mai mult decat indatorata.
Va multumesc anticipat!
Discuție divort in UK
Locuiesc in UK cu sotul meu si cu copilul . Suntem casatoriti de 11 ani , copilul a rezultat din casatorie . Suntem aici cu acte in regula . Daca vreau sa divortez de unde pot incepe ? Si vreau sa stiu daca vin in Romania pt divort ce acte mi-ar trebui de aici . Pleasee help .. Sunt singura si nu stiu pe cine sa intreb si de unde sa incep .:(
N-avem nici un bun comun de partajat . Iar el e de acord ca minorul sa ramana cu mine .Doar ca nu e de acord cu divortul X-( Va multumesc anticipat .