elis a scris:
Potrivit art.4 Conventia între România si Spania - complementara la Conventia privind procedura civila, încheiata la Haga la 1 martie 1954 , comisiile rogatorii în materie civilă şi comercială, care provin de la un stat contractant şi ar urma să fie executate pe teritoriul celuilalt stat contractant, vor fi adresate de autoritatea judiciară solicitantă autorităţii judiciare solicitate prin intermediul ministerelor de justiţie ale celor două state contractante.
Ministerul Justiţiei este autoritatea centrală competentă. Asadar, va puteti adresa Ministerului de justitie din Spania sau Consiliului general al puterii judiciare (Consejo general del poder judicial cu sediul la Madrid)
Da, multumesc, ceva de genul asta stiam si eu, mai mult sau mai putin. Doar ca problema mea ar fi .. ca locuiesc in Galicia, provincie spaniola autonoma si .. uff e o intreaga tevatura. Adica nu stiu cine se ocupa: acest Consejo general del poder judicial din Madrid sau Xunta de Galicia, parlamentul Galiciei. Un exemplu bun ar fi urmatorul, ca sa va dati seama cam cum sta treaba .. In incercarile mele de a afla cine se ocupa de aceasta comisie am sunat la toate institutiile : judecatorie, primarie, protectie minori, nationalitate reintregirea familiei, imigratie, etc Am ajuns si la sindicate si sefa care e responsabila de relatiile cu imigrantii care muncesc aici imi spune ca Romania nu are reprezentanta in teritoriu( teritoriul nu stiu cui al Spaniei sau al Galiciei.. ) si ca tot ce e legat de aceasta tara e reprezentat de Moldova ... Deci in acest moment ma gandeam in sinea mea ce fac? Rad si ii explic cat e de proasta si pe din'afara? Sau ma calmez, zic ah inteleg.. fac eu pe proasta si ma retrag cat mai repede posibil pentru ca e paralela total. Asa ca ma aflu intr-o situatie "interesanta"..
Oricum multumesc tuturor care mi-au raspuns aici, mi-ati mai dat niste idei pe unde sa mai umblu si pe cine sa mai intreb. Dar am impresia ca pana la urma vom trebui sa asteptam sa implineasca copilul 10 ani ( asta ar fi in iulie anul acesta) si sa fie audiat de judecator, asa ca in mai cand avem infatisare se va amana si iar ne vedem la alta toamna .. Asta e!