avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate GFM

Activitate GFM

Dacă persoana X face testament persoanei Y ulterior persoana Xîncheie cu persoana Y un contract de întreținere, după decesul persoanei X persoana Y mai poate retroceda alte imobile care au aparținut bunicului persoanei X?
în cazul unui titlu de proprietate anulat parţial care sunt etapele următoare pentru a intra în legalitate? Ce valabilitate mai are titlul anulat parţial?
Răspuns la discuția Daune morale
art 228 alin. 6 CPP, raportat la art 10 lit. a CPP, acuzat de tulburare de posesie în condiţiile în care deţineam acte ambele părţi pe o anumită suprafaţă de teren şi ştiam că actele noastre se suprapun pe o porţiune de teren, ulterior actul celui care m-a acuzat a fost anulat în instanţă.
Răspuns la discuția Daune morale
Mulţumesc frumos!
Cum pot să dovedesc daunele morale?
Cum dovedesc un prejudiciu moral?
Discuție Daune morale
În condiţiile în care am fost acuzat de tulburare de posesie, faptă prevăzută de art. 220 alin. 1, C.P, s-a dat NUP, mai mult, am anulat în instanţă actele pe baza cărora am fost acuzat, pot să cer daune morale în condiţiile în care acuzaţia penală a fost făcută în timpul disponibilizărilor bugetarilor şi un dosar penal la activ m-ar fi lăsat fără loc de muncă?
Răspuns la discuția Titlu proprietate
Eu sunt cumpărător nu sunt cel care poate revendica, terenul care se suprapune în titlurile de proprietate îl deţin în continuare.
Am cumpărat un teren în anul 2006, pe baza unui titlu de proprietate emis în 2005, schiţă cadastrală, plan de amplasament, memoriu tehnic, intabulare în cartea funciară.
în anul 2009 un vecin a venit şi mi-a prezentat un titlu de proprietate emis în 1995 din care rezultă că pe o suprafaţă de teren se suprapun titlurile.
După ce am îngrădit terenul, am fost acuzat de tulburare de posesie de către vecin, nu s-a început urmărirea penală, dar am fost acţionat în instanţă civil.
emitentul titlului recunoaşte că a omis să anuleze titlul vecinului şi că nu ar avea dreptul la respectivul teren, nu mai poate să anuleze acum titlul pentru că a trecut termenul. Ce pot eu să fac pentru lămurirea situaţiei?