În condiţiile în care am fost acuzat de tulburare de posesie, faptă prevăzută de art. 220 alin. 1, C.P, s-a dat NUP, mai mult, am anulat în instanţă actele pe baza cărora am fost acuzat, pot să cer daune morale în condiţiile în care acuzaţia penală a fost făcută în timpul disponibilizărilor bugetarilor şi un dosar penal la activ m-ar fi lăsat fără loc de muncă?
Care este prejudiciul moral suferit daca s-a dat NUP si nici nu v-ati pierdut locul de munca?
Nu incercati sa obtineti niste bani doar ca asa ati vazut ca se practica in state ca SUA deoarece la noi justitia functioneaza diferit.
Denuntarea calomnioasa este incidenta numai daca persoana care v-a facut plangerea a formulat-o cu rea-credinta, sa va faca rau stiind ca in realitate nu s-a savarsit nicio fapta.
sieu am avut proces penal si vreau sai fac plingere pentru denuntarea calomnioasa am fost achitat in baza baza art.11 pct.2 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 10 lit. d Cod procedură penală achită pe inculpata ,,,,,,,,,pot sai fac ?
Nu orice achitare ori incetare/scoatere de sub urmarire inseamna o denuntare calomnioasa. Denuntarea calomnioasa presupune formularea unei plangeri cu rea-credinta in scop de sicana, cel care o formuleaza stiind ca ceea ce declara nu este conform realitatii.
Dvs. daca ati fost achitat pe art 10 lit d cel mai probabil a lipsit latura subiectiva, asta inseamna ca aveti o vina cu privire la fapta, dar nu e forma de vinovatie ceruta de legea penala. Totusi cel care a facut plangerea v-ar putea actiona in instanta civila.
Dati mai multe detalii! Despre ce infractiune este vorba si care e motivarea (pe scurt) instantei?
Denunt calomnios
rompell
daca in baza unei plingeri penale depuse si se pare ca are rezolutie NUP, pot face un denunt calomnios?pot cere daune? si unde sa ma adresez? cel care a facut ... (vezi toată discuția)