avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune morale

În condiţiile în care am fost acuzat de tulburare de posesie, faptă prevăzută de art. 220 alin. 1, C.P, s-a dat NUP, mai mult, am anulat în instanţă actele pe baza cărora am fost acuzat, pot să cer daune morale în condiţiile în care acuzaţia penală a fost făcută în timpul disponibilizărilor bugetarilor şi un dosar penal la activ m-ar fi lăsat fără loc de muncă?
Cel mai recent răspuns: GFM , utilizator 13:01, 4 Decembrie 2012
Puteti depune plangere pentru denunt calomnios, si sa va constituiti parte civila cu sumele pe care le considerati necesare repararii prejudiciului.
Mulţumesc frumos!
Cum pot să dovedesc daunele morale?
Cum dovedesc un prejudiciu moral?
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
GFM, utilizator
Care este prejudiciul moral suferit daca s-a dat NUP si nici nu v-ati pierdut locul de munca?
Nu incercati sa obtineti niste bani doar ca asa ati vazut ca se practica in state ca SUA deoarece la noi justitia functioneaza diferit.
Denuntarea calomnioasa este incidenta numai daca persoana care v-a facut plangerea a formulat-o cu rea-credinta, sa va faca rau stiind ca in realitate nu s-a savarsit nicio fapta.

Pe ce litera din art 10 C.pr.pen. v-a dat NUP?
sieu am avut proces penal si vreau sai fac plingere pentru denuntarea calomnioasa am fost achitat in baza baza art.11 pct.2 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 10 lit. d Cod procedură penală achită pe inculpata ,,,,,,,,,pot sai fac ?
Nu orice achitare ori incetare/scoatere de sub urmarire inseamna o denuntare calomnioasa. Denuntarea calomnioasa presupune formularea unei plangeri cu rea-credinta in scop de sicana, cel care o formuleaza stiind ca ceea ce declara nu este conform realitatii.
Dvs. daca ati fost achitat pe art 10 lit d cel mai probabil a lipsit latura subiectiva, asta inseamna ca aveti o vina cu privire la fapta, dar nu e forma de vinovatie ceruta de legea penala. Totusi cel care a facut plangerea v-ar putea actiona in instanta civila.
Dati mai multe detalii! Despre ce infractiune este vorba si care e motivarea (pe scurt) instantei?

Alte discuții în legătură

Daune morale in urma denuntarii calomnioase ContSters245037 ContSters245037 Buna ziua!...Povestea prietenei mele incepe asa: Un individ i-a facut plangere penala acuzand-o de : amenintare,violare de domiciliu,furt calificat si ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios rompell rompell daca in baza unei plingeri penale depuse si se pare ca are rezolutie NUP, pot face un denunt calomnios?pot cere daune? si unde sa ma adresez? cel care a facut ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de denuntare calomnioasa LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Daca prin rezolutia procurorului s-a dispus neinceperea urmaririi penale, in temeiul art. 228 alin.6 C. proc. pen raportat la art.10 alin. 1 lit.d ... (vezi toată discuția)