avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune morale in urma denuntarii calomnioase
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune morale in urma denuntarii calomnioase

Buna ziua!...Povestea prietenei mele incepe asa:
Un individ i-a facut plangere penala acuzand-o de : amenintare,violare de domiciliu,furt calificat si tulburare de posesie...S-a constatat ulterior printr-o ancheta ca este nevinovata si a primit raspuns de la Parchet precum ca in temeiul art.228 alin.6 cpp raportat la art.10 lit.a cpp si art.10 lit.g cpp dispune NUP...In urma acestui rezultat,prietena mea i-a facut individului o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de denuntare calomnioasa art.259 cp...
Intrebarile sunt daca are sanse de castig,daca mai trebuie facut ceva si cat poate cere daune morale??

Va multzumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:25, 11 Martie 2012
se pot cere si daune morale. In privinta sanselor de castig veti vedea, de la caz la caz.
mda, in romania, judecatorii acorda mai greu daune morale, trebuie probate in asa fel incat, acestea sa fie "motivante" pentru instanta.
macar sa fie condamnat cel ce a savarsti infractiunea si cred ca ati foarte multumit. asa le trebuie celor care fac plangeri de dragul de a avea ce sa faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale GFM GFM În condiţiile în care am fost acuzat de tulburare de posesie, faptă prevăzută de art. 220 alin. 1, C.P, s-a dat NUP, mai mult, am anulat în instanţă ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters233047 ContSters233047 Comisar GF intocmeste sesizare penala impotriva unui administrator de firma. Administratorul firmei face denunt la parchet contra functionarului pe art. 246, ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa, ar fi posibil? laau laau Ar avea sens o plangere penala pentru denuntare calomnioasa cu cerere de despagubiri morale in cazul de mai jos? Fostul sot ma terorizeaza cu plangeri de ... (vezi toată discuția)