avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

daca in baza unei plingeri penale depuse si se pare ca are rezolutie NUP, pot face un denunt calomnios?pot cere daune? si unde sa ma adresez? cel care a facut plingerea penala invoca ''tulburare de posesie'', dar noi avem contract cu un mostenitor testamentar , ei...mostenitorii se judeca civil pe mostenire cel legal cu cei testamentari...noi am comunicat ca avem un contract ,dar mostenitorul legal a facut aceasta plingere. chiar daca a fost informat ca detinem un contract de inchiriere. nu este rea credinta?multumesc
Cel mai recent răspuns: rompell , utilizator 10:11, 18 Aprilie 2012
Nu orice NUP trage la raspundere pe denuntator sau pe cel care formuleaza plangerea.
Pentru a se atrage raspunderea penala pentru aceasta infractiune trebuie ca invinuirea sa fie facuta cu rea-credinta, adica denuntatorul sa fi stiut ca face un denunt mincinos care poate prejudicia persoana impotriva careia a fost formulat.

Puteti face plangere penala pentru denunt calomnios la parchet, demonstrand cu dovezi clare reaua-credinta si puteti cere si daune.

Din cele expuse de dvs.. dupa opinia mea, se va da totusi neinceperea urmaririi penale, dvs. neputand justifica un prejudiciu major, foarte clar, de o gravitate mare, in situatia respectiva.
Incercati totusi!

Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura "denunt calomnios" -nu inteleg popo_acas popo_acas Buna ziua, Fac parte din o asociatie , si am ajuns la litigiu penal , in stadiu incipient , cu incadrare art 215 , eu fiind reclamant . Avocatul parti ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios davo2 davo2 Salut! am avut in trecut niste probleme la institutia care lucrez am fost acuzat de inselaciune, iar, recent, am primit rezolutia de la procurorul de caz - ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de denuntare calomnioasa LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Daca prin rezolutia procurorului s-a dispus neinceperea urmaririi penale, in temeiul art. 228 alin.6 C. proc. pen raportat la art.10 alin. 1 lit.d ... (vezi toată discuția)