avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate Luizaa

Activitate Luizaa

dar de regula cam in cat timp se intoarce dosarul?precizez ca au trecut peste 3 saptamani de cand s-a pronuntat instanta.
am nevoie de hotararea definitiva a primei instante, ramasa definitiva prin respingerea recursului, insa cand m-am dus la prima instanta sa legalizez hotararea, mi s-a spus ca nu s-a intors dosarul de la instanta de recurs. Ce pot sa fac acum sa o recuperez?N-as vrea sa astept sa vina prin posta. Precizez ca trebuie sa pun in aplicare hotararea intrucat a devenit definitiva de la pronuntare. Multumesc anticipat!
Gabriela Pintea a scris:

Art. 634, alin. (2) Cod procedură civilă dispune faptul că hotărârile prevăzute la alin. (1) devin definitive la data expirării termenului de exercitare a apelului ori recursului sau, după caz, la data pronunţării. Hotărârile pronunțate în recurs (art. 634, alin. 1, pct. 5 ) nu mai pot fi atacate cu apel sau cu recurs, prin urmare devin definitive la data pronunțării.

Multumesc mult pentru informatii!
pe noul cod
multumesc.mi-a scapat mie in codul de procedura civila sau chiar nu scrie expres cum scria inainte?
Buna ziua,

As dori sa stiu cand ramane definitiva o hotarare data in recurs?La pronuntare sau la comunicare? Precizez ca in codul de procedura civila nu am gasit nici o mentiune.In vechiul cod era prevazut clar si era de la pronuntare..acum nu mai stiu.

Multumesc anticipat pentru ajutor