avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand devine definitiva hotararea din recurs? La ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand devine definitiva hotararea din recurs? La pronuntare sau la comunicare?

Buna ziua,

As dori sa stiu cand ramane definitiva o hotarare data in recurs?La pronuntare sau la comunicare? Precizez ca in codul de procedura civila nu am gasit nici o mentiune.In vechiul cod era prevazut clar si era de la pronuntare..acum nu mai stiu.

Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Luizaa , utilizator 08:32, 11 Noiembrie 2016
decizia din recurs este definitive/irevocabila din momentul pronuntarii
multumesc.mi-a scapat mie in codul de procedura civila sau chiar nu scrie expres cum scria inainte?
e dosar judecat pe vechiul sau pe noul cod de proc penala? in NCPC recursul este cale de atac extraordinara care poate fi formulat in conditii/cazuri struct dereminate
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
ContSters22096, utilizator
Hotararea data in recurs este definitva din momentul pronuntatii, chair daca se comunica, spre deosebire de vechiul cod proc,civ unde hotararile se comunicau numai daca se puteau exerctia caile de atac.
pe noul cod

Alte discuții în legătură

De la ce data incepe sa curga perimarea dosarului civil ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: - un dosar penal s-a dat in pronuntare la data de 20.02.2018, - hotararea /Apel s-a pronuntat la data de 06.03.2018 - ... (vezi toată discuția)
Definitiv si irevocabil, de la ce data ? geavela geavela O Hotarirea este definitiva si irevocabila de la data de cind a trecut termenul prevazut pentru recurs ? In ce ART se prevede acest lucru? O seara buna ! (vezi toată discuția)
Hotarari definitive ncpc MihaiBucur MihaiBucur Buna seara, pe noua procedura civila hotararile judecatoresti de la fond ce pot fi atacate exclusiv cu apel (ex. hotararile din contestatia la executare), si ... (vezi toată discuția)