avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotararea din recurs nu s-a intors la prima instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotararea din recurs nu s-a intors la prima instanta

am nevoie de hotararea definitiva a primei instante, ramasa definitiva prin respingerea recursului, insa cand m-am dus la prima instanta sa legalizez hotararea, mi s-a spus ca nu s-a intors dosarul de la instanta de recurs. Ce pot sa fac acum sa o recuperez?N-as vrea sa astept sa vina prin posta. Precizez ca trebuie sa pun in aplicare hotararea intrucat a devenit definitiva de la pronuntare. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:18, 28 Noiembrie 2016
incercati la instanta de recurs
Legallizarea sentintei de fond poate fi facuta si de instanta superioara, daca acolo se gaseste dosarul.
Mergeti la instanta de recurs si verificati ce se intampla cu dosarul. E posibil ca decizia sa nu fie inca redactata si atunci nici legalizarea nu va putea fi facuta (eventual - in functie de cat timp a trecut de la pronuntare - sa solicitati o urgentare a redactarii).
Legalizarea hotararii se face de instanta la care se afla dosarul la momentul respectiv,eventual formulati o cerere de urgentare a redactarii,in copie la CSM
dar de regula cam in cat timp se intoarce dosarul?precizez ca au trecut peste 3 saptamani de cand s-a pronuntat instanta.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
Luizaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Comunciare hotarari definitive andreea_in andreea_in Buna ziua. Am fost parte civila intr-un dosar penal care a trecut pe la judecatorie... pana la ICCJ. In ceea ce priveste cererea mea, au ramas valabile ... (vezi toată discuția)
Sentinta nemotivata de mai mult de 5 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care sentinta de marire pensie intretinere nu a fost motivata inca? Am trimis inscris in care am cerut respectuos ... (vezi toată discuția)
Obtinerea hotararii definitive garleanu garleanu Am avut un process la tribunal.S-a dat o hotarire a instantei de fond.Partile au fact recurs la curtea de apel.Recursurile au fost respinse ca nefondate ... (vezi toată discuția)