avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Comunciare hotarari definitive
Discuție deschisă în Executare silită

Comunciare hotarari definitive

Buna ziua.
Am fost parte civila intr-un dosar penal care a trecut pe la judecatorie... pana la ICCJ. In ceea ce priveste cererea mea, au ramas valabile prevederile hotararii primei instante, recursul fusese in legatura cu pedeapsa aplicata.
Problema mea a aparut cand am fost pentru punerea in executare. Executorul imi primeste cererea doar daca am si hotararile Curtii de Apel si a ICCJ, eu avand hotararea primei instante cu mentiunea definitiva.
Imi puteti spune cum sa procedez: ma adresez Curtii de Apel si ICCJ cu cerere+taxe timbru pentru cate o copie a hotararilor date de fiecare? Dosarul nu se intoarce de la ICCJ la prima instanta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreea_in , utilizator 09:34, 24 Iunie 2016
Dosarul se intoarce la prima instanta doar dupa ce ICCJ motiveaza decizia. Legalizarea tot asa o veti putea face doar dupa motivarea deciziei finale.

Daca vrea executorul hotararile, va trebui sa le legalizati (fie la instanta de fond dupa ce se intoarce dosarul, fie la instantele care au pronuntat deciziile).
Multumesc pt raspuns.

Decizia ICCJ este din decembrie 2014. In mod sigur dosarul e intors la prima instanta.

Dar de la judecatorie am hotararea definitiva cu notarea " modificata prin Decizia CA si ramasa definitiva prin Decizia ICCJ" , nimic nu specifica faptul ca modificarile nu se refera la suma partii civile. Cred ca asta e motivul pt care executorul vrea sa vada si detaliile deciziilor instantelor superioare

Trebuie sa ma adresez, cred, Curtii de Apel sa imi emita copia legalizata a deciziei ei, care modifica hotararea primei instante...

Si, ICCJ, sa am decizia lor legalizata, in urma careia hotararea mea ramane definitiva.

Nelamurirea mea era in legatura cu faptul ca, dosarul fiind la Judecatorie, eu ma adresez CA si ICCJ pentru copii ale Deciziilor... Dar evidentele lor, presupun, ca permit emiterea de copii legalizate din actele anului 2014.
Le legalizati pe toate la fond.
Deci arhiva judecatoriei imi elibereaza copii ale celor 3 hotarari, si pe a CA si pe a ICCJ... si le legalizeaza pe toate?

Imi cer scuze daca intreb ca la gradinita, dar nu e ceva la care sa ma pricep:(( si nu vreau sa zica grefierii ca sunt chiar picata din luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie. procedura DanyD DanyD Am de recuperat despagubiri civile acordate de catre o instanta penala intr-un dos. penal, in latura civila. Vreau sa investesc cu formula executorie. Ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita drepturi salariale Noname2011 Noname2011 Am dat in judecata o firma ptr nerespectarea drepturilor salariale. Dupa prima infatisare la proces mi-am recapatat drepturile salariale insa am cerut si ... (vezi toată discuția)
Permis redobandire 2l0w4this 2l0w4this Buna, vreau sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect legat de redobandirea permisului, eu am hotararea de condamnare de la curtea de apel in original, care-i ... (vezi toată discuția)