vreau sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect legat de redobandirea permisului, eu am hotararea de condamnare de la curtea de apel in original, care-i de altfel si definitiva... vreau sa stiu daca e ok sa o trag la xerox si sa o atasez la dosarul pentru redobandirea permisului sau trebuie cumva legalizata?
Nu cumva hotararea de condamnare a fost pronuntata de judecatorie, iar cea de la curte a fost pronuntata in apel?
Nu va pot raspunde in concret, respectiv daca aveti nevoie doar de sentinta judecatoriei sau/si de decizia curtii de apel, pentru ca nu ne-ati spus care a fost solutia curtii ( admite sau respinge apelul).
Cert este ca in oricare din variante hotararile se legalizeaza si asa se depun la dosar.
pai apelul a fost respins deci sentinta de pe fond a ramas definitiva din iunie anul trecut si sa va raspund la intrebare solutia pe fond a fost amenda penala.
Deci sa inteleg ca cu hotararea care a ramas definitiva in original pe care am primit-o in posta de la Curtea de Apel, ma duc cu ea la un notar si o legalizez sau ce trebuie sa fac?
Daca apelul a fost respins, atunci hotararea instantei de fond a ramas definitiva prin respingerea apelului si prin urmare pentru permis trebuie sa legalizati doar hotararea judecatoriei.
Legalizarea nu o face notarul , ci instanta care a pronuntat-o.
Pentru legalizare formulati o cerere adresata presedintelui instantei, anexati o taxa de timbru de 5 lei si sentinta judecatoriei.
Avand in vedere ca la fond ati fost condamnat la o amenda penala, va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere dupa un termen de 6 luni de la data la care ati achitat amenda ( art.116 al.1 lit a) din Oug.195/2002)