avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis redobandire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis redobandire

Buna,

vreau sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect legat de redobandirea permisului, eu am hotararea de condamnare de la curtea de apel in original, care-i de altfel si definitiva... vreau sa stiu daca e ok sa o trag la xerox si sa o atasez la dosarul pentru redobandirea permisului sau trebuie cumva legalizata?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: 2l0w4this , utilizator 19:15, 26 Ianuarie 2016
Nu cumva hotararea de condamnare a fost pronuntata de judecatorie, iar cea de la curte a fost pronuntata in apel?
Nu va pot raspunde in concret, respectiv daca aveti nevoie doar de sentinta judecatoriei sau/si de decizia curtii de apel, pentru ca nu ne-ati spus care a fost solutia curtii ( admite sau respinge apelul).
Cert este ca in oricare din variante hotararile se legalizeaza si asa se depun la dosar.
pai apelul a fost respins deci sentinta de pe fond a ramas definitiva din iunie anul trecut si sa va raspund la intrebare solutia pe fond a fost amenda penala.

Deci sa inteleg ca cu hotararea care a ramas definitiva in original pe care am primit-o in posta de la Curtea de Apel, ma duc cu ea la un notar si o legalizez sau ce trebuie sa fac?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
2l0w4this, utilizator
Daca apelul a fost respins, atunci hotararea instantei de fond a ramas definitiva prin respingerea apelului si prin urmare pentru permis trebuie sa legalizati doar hotararea judecatoriei.
Legalizarea nu o face notarul , ci instanta care a pronuntat-o.
Pentru legalizare formulati o cerere adresata presedintelui instantei, anexati o taxa de timbru de 5 lei si sentinta judecatoriei.
Avand in vedere ca la fond ati fost condamnat la o amenda penala, va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere dupa un termen de 6 luni de la data la care ati achitat amenda ( art.116 al.1 lit a) din Oug.195/2002)
ok, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pt. redobandirea permisului de conducere str8 str8 Buna ziua. Am depus la biroul de permise auto urmatoarele acte, in vederea redobandirii permisului de conducere, dar doamna nu a fost convinsa ca actele sunt ... (vezi toată discuția)
Amenda penala; consecinte NELU62 NELU62 Buna Ziua numele meu este NELU si de curand am fost condamnat printr-o sentinta penala la o amenda de 1000 lei ptr conducerea unui autovehicol sub inluenta ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judecatoreasca stefan_71 stefan_71 Buna seara! Am incheiat un proces de custodie comuna cu tot cu apel si recurs iar acum urmeaza sa legalizez hotararea.Intrebarea mea este :ce anume legalizez? ... (vezi toată discuția)