Buna Ziua numele meu este NELU si de curand am fost condamnat printr-o sentinta penala la o amenda de 1000 lei ptr conducerea unui autovehicol sub inluenta alcoolului art 87 al 1 din OUG 195/2002 cu aplicarea art 13 C penal rap. la art 320 al1 din legea 202/2010 si 74 lit a,76lit e C penal .Atrage atentia inculp. asupra prev art 63 ind 1 cod penal.Aceasta este sentinta INTREBAREA mea este cand ma pot prezenta la un nou examen de conducere ?ptr redobandirea permisului de conducere mentionez ca amenda si cheltuiele de judecata au fost achitate in momentul de fata astept sa-mi soseasca acasa sentinta in original ptr a prezenta-o la poltie impreuna cu copiile chitantelor de plata a amenzii ptr a -mi fi anulat permisul de conducere.Conform art 116 alin 1 lit a al OUG 195/2002 as putea sa ma prezint la un nou examen la 6 luni dupa executarea executarii amenzii penale? sincer imi pare rau ptr ce am facut si sper sa nu mai apar in fata instantei vreodata va multumesc astept un raspuns
Buna seara,
dupa ramanerea definitiva a sentintei, va trebui sa verificati totusi cazierul juridiciar sa nu existe urme. daca exista va trebui sa faceti cerere de reabilitare.
Nu confundati: una este reabilitarea si alta este dreptul de a da examen auto pentru obtinerea permisului.
Reabilitarea, in cazul dvs. opereaza de drept in 3 ani de la plata amenzii.