avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis conducere

Tatal meu a fost prins conducand un autoturism pe un drum judetean cu o alcoolemie de 1,15! In urma procesului a fost data de catre judecator urmatoarea sentinta :amenda penala in valoare de 2500lei ( noiembrie 2013)! Aceasta hotarare a ramas definitiva si nu este prevazuta in ea anularea sau suspendarea permisului de conducere ! La 6 luni dupa a mers la o scoala de soferi si-a intocmit dosarul pe care instructorul a scris redobandire permis! La serviciul circulatie i s-a spus ca trebuie sa dea din nou de permis si de cca 3 saptamani este purtat de la un birou la altul cu dosarul ! Mai mantionez ca a detinut permis de profesionist ! Ce trebuie concret sa faca si in ce consta examenul de permis, care test este de 26 sau de 16 intrebari ?Este redobandire sau da din nou examen de permis ? Va rugam tare mult sa ne lamuriti ! O zi buna si multumim anticipat ptr raspuns!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:45, 3 Iulie 2014
Permisul de conducere al tatalui dvs. s-a anulat ca uramre a condamnarii printr-o hotarare definitiva pentru savarsirea infractiunii prev. de art.87 al.1 din Oug.195/2002.
Art. 114. - din Oug.195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
.................................................
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
...................................................
Tatal dvs. se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere , in termen de 6 luni de la data achitarii amenzii penale ( banuiesc ca achitat-o, pentru ca n- ati precizat).
Art. 116.
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
Alte detalii privind obtinerea unui nou permis de conducere dupa anulare, aveti aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala la conducerea sub influenta alcoolului ganeagiani ganeagiani In urma conducerii sub influenta alcoolului, fiului meu i s-a aplicat pedepsa amenzii penale. As vrea sa stiu cand poate sa redobandeasca permisul de ... (vezi toată discuția)
Permis anulat CazacuMihai CazacuMihai buna seara am o mare nelamurire...pe 21 noiembrie 2014 am fost oprit de politie si consumasem alcool am refuzat echilotestul asa ca m.au dus la sange am avut ... (vezi toată discuția)
amenda penala-redobandire permis anulat- termen nastase florin nastase florin Am fost condamnat pentru conducere cu permisul suspendat iar cei de la udriste mi-au anulat permisul de conducere si am fost conamnat cu amena penala in ... (vezi toată discuția)