avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda penala la conducerea sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda penala la conducerea sub influenta alcoolului

In urma conducerii sub influenta alcoolului, fiului meu i s-a aplicat pedepsa amenzii penale. As vrea sa stiu cand poate sa redobandeasca permisul de conducere, avand in vedere ca in hotarare nu sunt prevazute masuri complementare.
Cel mai recent răspuns: ganeagiani , utilizator 08:51, 7 Februarie 2015
Buna seara,

Avand in vedere dispozitiile art. 116 alin. 1 lit. a) din OUG 195/2002, fiul dumneavoastra poate redobandi permisul de conducere dupa trecerea unui termen de 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii.


O seara frumoasa!
Buna seara,
Multumesc frumos pentru precizari. V-as ruga sa-mi confirmati daca am inteles bine: Permisul este anulat sau se anuleaza in urma hotararii definitive a amenzii penale. Eu m-am interesat la instanta si nu sunt masuri complementare.
Nu instanta dispune anularea permisului.
Permisul se anuleaza ca urmare a unei condamnari printr-o hotarare definitiva pentru savarsirea uneia dintre infractiuile prevazute in art.114 din Oug.195/2002, printre care se afla si cea prevazuta de disp.art 87 al.1 pentru care a fost condamnat si fiul dvs.
Articolul 114
(1)Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
..................................................
b)titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1) si (2), art. 90 alin. (1) si la art. 92 alin. (3);
................................
(3)Procedura anularii permisului de conducere se stabileste prin regulament.

Fiul dvs. se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 6 luni de la data achitarii amenzii penale.
Multumesc pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se anuleaza permisul de conducere in cazul condamnarii pentru art 87 al. 1 din oug.195/2002? bso bso se anuleaza permisul de conducere daca in urma hotararii judecatoresti definitva am fost condamnat la un an cu suspendare+3ani proba,pentru conducere de peste ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu permisul de conducere in urma unui accident cu vatamare corporala? ghgabi ghgabi doresc sa stiu ce se intampla cu permisul meu daca in urma procesului am fost sanctionat cu amenda penala,instanta nu a mentionat nimic in legatura cu permisul ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu permisul meu? aiurica aiurica lutie: Dec.217/ - Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Casează, în parte, sentinţa penală nr. 451/04.10.2012 a ... (vezi toată discuția)