avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se intampla cu permisul de conducere in urma unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se intampla cu permisul de conducere in urma unui accident cu vatamare corporala?

doresc sa stiu ce se intampla cu permisul meu daca in urma procesului am fost sanctionat cu amenda penala,instanta nu a mentionat nimic in legatura cu permisul de conducere...
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:28, 29 Noiembrie 2011
In cazul unei condamnari de acest gen, permisul de conducere se va anula. Anularea permisului se va face in temeiul legii - Oug 195/2002, ca urmare a hotararii de condamnare. Deci, chiar daca in hotararea judecatoreasca nu se mentioneaza nimic despre anularea permisului de conducere, prevederile legale sunt exprese in acest sens, si oricum anularea permisului nu se face de instanta, ci de catre Politia Rutiera. Trebuie sa mergeti la Politia Rutiera cu hotararea judecatoreasca, si cu permisul.
permisul se anuleaza si ve ti face scoala de soferi si examen dupa 6 luni de la sentinta definitiva...in cazul amenzi penale daca i candamnare termenul e un an
Potrivit art 114 al. 1 lit a) din Oug. 195/2002 permisul dvs. se anuleaza ca urmare a condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva. pentru vatamarea corporala a unei persoane savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.
Art. 114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie

Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 6 luni de la data achitarii amenzii penale aplicate.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Chiar daca instanta nu a specificat nimic despre permis acesta se anuleaza prin efectul OUG 195/2002. Il veti putea obtine din nou prin examen dar numai dupa 6 luni de la achitarea amenzii penale.Pana atunci este bine sa mergeti le politie cu hotararea judecatoreasca si sa-l predati pt ca sigur o sa va tenteze si va fi mult mai grav.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere Morwin Morwin Buna ziua. Am fost condamnat la 3 ani cu suspendare in urma unui accident rutier ce a decedat o persoana. In hotarrea judecyoreasca nu scrie nimic de permisul ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere mariana pop mariana pop in ce conditii se poate obtine permisul doar dupa 5 ani de la o condamnare? daca acum executa o condamnare pt conducere sub influenta acoolului am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva fara anularea sau suspendarea permisului ? rincos rincos Buna ziua ! Am fost condamnat definitiv pt vatamare corporala din culpa la 1 an cu suspendarea pedepsei, nu mi-a fost anulat permisul si in corpul hotararii ... (vezi toată discuția)