avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda penală, dupa cat timp pot redobandi permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda penală, dupa cat timp pot redobandi permisul?

Condamnă pe inculpatul....x la:
-3600 lei amendă penală (èchivalentul a 180 de zile amendă a cate 20 lei/zi) pt savarsirea infractiunii prev. De art. 336 alin.1 C.pen. in cond art.396 alin.10 C.pr.penala, art.61 alin.6 si art. 5 c.pen.

Dupa 6 LUNI, pot sa ma prezint la examen pt. Redobandire?
Cel mai recent răspuns: lupci , utilizator 20:38, 26 Iunie 2018
Potrivit art 116 al 1 lit a din OUG 195/2002 : Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

Astfel, avand in vedere dispozitiile mai sus indicate, va puteti prezenta la examen in termen de 6 luni de la data achitarii amenzii stabilite prin hotarare judecatoreasca.
Multumesc, dar aș avea nevoie de mai multe detalii, deorece pe la toate instituțiile statului,(politie, prefectura...serviciul permise) am primit raspunsul ca mai devreme de 1 an nu ma pot prezenta pt redobandire. Am explicat ca din cauză ca nu detin permis mi-am pierdut locul de munca si nu am nici un fel de venit de mai bine de 2 ani,
Termenul de 6 luni de la hotărârea definitivă pt redobandire este conditionat de plata amenzii?
Amenda este obligatoriu de platit, si in ce perioadă? Neplata amenzii in cat timp se transforma in inchisoare cu executare?
1.Persoana condamnata este obligata in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare sa depuna recipisa de plata a amenzii integrale la instanta de executare asa cum prevad disp.art.559 al.1 c.proc.pen., existand posibilitatea esalonarii acesteia in conditiile al.2 al aceluiasi articol, atunci cand condamnatul se afla in imposibilitatea achitarii integrale a amenzii.
Art. 559 c.proc.pen
Punerea în executare a amenzii penale
(1) Persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.
(2) Când cel condamnat se află în imposibilitate de a achita integral amenda în termenul prevăzut la alin. (1), judecătorul delegat cu executarea, la cererea condamnatului, poate dispune eşalonarea plăţii amenzii pe o perioadă de cel mult 2 ani, în rate lunare.

2.Termenul de 6 luni curge de la data achitarii amenzii penale ,prin urmare cu cat achitati mai repede amenda penala dupa ramanerea defintiva a hotararii de condamnare, cu atat va puteti prezenta mai devreme la examen.
Art. 116 din Oug.195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a)-au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii au a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
.............................................................
Buna ziua. Mi a fost suspendat permisul acum un an si jumatate pentru numar fals de inmatînmatriculare. Am fost în instanta si mi sa dat amenda penala. Ce se poate intampla cu permisul...pe hotărâre nu scrie nimic .
Anulare permis - redobandire in 6 luni de la plata amenzii

Alte discuții în legătură

Permis de conducere -amenda penala cosmin0686 cosmin0686 Sal. anu trecut mi-a fost ridicat permisul ptr. alcool 1,10 % la probele biologice ,dupa un an m-am prezentat la judecatorie si am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)
Amenda penala Dragomir22 Dragomir22 Buna ziua ,azi am primit o amenda penala de 4500 de lei pentru conducere sub influenta alcoolu-lui, in cat timp trebuie platiata ? Si dupa ce o platesc mai imi ... (vezi toată discuția)
Condamnat pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului-nelamuriri amenda penala si permis SilviuDaniel SilviuDaniel Buna seara, am primit o solutie a primului dosar penal din viata mea si nu prea stiu cum se traduce... \\\\"05.06.2014 Oră: 09:30 Document: Hotarâre ... (vezi toată discuția)