Sal.
anu trecut mi-a fost ridicat permisul ptr. alcool 1,10 % la probele biologice ,dupa un an m-am prezentat la judecatorie si am primit urmatorul raspuns:
În temeiul art. 336 al 1 C.pen., cu aplicarea art 5 C.pen. şi a prevederilor Dec.C.C. nr 256/2014 şi cu aplicarea art 396 al 10 din C.pr.pen condamnă inculpatul fără antecedente penale, la pedeapsa de: - 200 zile amendă penală, stabilind un cuantum de 10 lei/zi amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g‰ alcool pur în sânge, în condiţiile art 61 C.pen. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art 63 C.pen. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. În temeiul art. 272 alin.1 C.proc.pen., dispune plata sumei de 200 lei, reprezentând onorariu pentru avocat din oficiu, din fondurile Ministerului de Justiţie către Baroul Timiş. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 11.06.2014.
Document: Hotarâre 2419/2014 11.06.2014
Intrebarea mea este :
1. unde trebuie sa platesc aceste amenzi penale?
2.dupa cat timp pot sa imi iau permisul inapoi sau ce trebuie sa fac?
1.Amenda penala ( aveti una singura si nu mai multe ) pe care o aveti de achitat este de 200*10 lei=2000 lei si se plateste la Administratia financiara de domiciliu, iar recipisa de plata se depune la instanta de executare in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Art. 559 c.proc.pen.
Punerea în executare a amenzii penale
(1) Persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.
(2) Când cel condamnat se află în imposibilitate de a achita integral amenda în termenul prevăzut la alin. (1), judecătorul delegat cu executarea, la cererea condamnatului, poate dispune eşalonarea plăţii amenzii pe o perioadă de cel mult 2 ani, în rate lunare.
2..In privinta permisului de conducere, va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere , pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 6 luni, calculat de la data achitarii amenzii penale potrivit disp.art 116 al.1 lit.a) din Oug.195/2002.
Art. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a)-au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii au a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
..................................................