avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare hotarare judecatoreasca

Buna seara!
Am incheiat un proces de custodie comuna cu tot cu apel si recurs iar acum urmeaza sa legalizez hotararea.Intrebarea mea este :ce anume legalizez? hotararea judecatoreasca initiala,cea de la apel ,cea de la recurs sau toate trei?
Mentionez ca au existat modificari la apel fata de hotararea initiala de la judecatorie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefan_71 , utilizator 07:40, 15 Mai 2013
O legalizati pe cea de la recurs.
Se legalizeaza hotararea ramasa definitiva si irevocabila.
Adica acea hotarare care nu mai poate fi atacata la o instanta superioara,datorita faptului ca a fost investita cu formula definitiva si irevocabila.
Daca recursul nu a fost atacat in termen,hotararea data de instanta recurenta trebuie legalizata,deoare ce e ultima si este data de instanta cea mai inalta in grad.
Riscati sa primiti raspunsuri pe langa adevar, pentru ca nu ne-ati dat detalii suficiente.
Dvs. spuneti fond, modificari in apel , dar nu stim ce si cum si la recurs nimic.
Asa ca incerc sa ghicesc.
Daca instanta de apel a schimbat in parte sentinta instantei de fond si recursul a fost respins, atunci legalizati sentinta si decizia din apel.
Daca instanta de apel a schimbat in tot sentinta instantei de fond si solutia din apel a fost mentinuta in recurs, atunci legalizati doar decizia din apel.
Va multumesc pt raspuns!M-ati edificat total in sensul ca trebuie sa legalizez atat hotararea din sentinta de fond cat si apelul.(recursul a fost respins asa ca nu intervin modificari fata de apel) Inca o data ,VA MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta simona-florence simona-florence Buna ziua, Prin SC nr. 8259/31.10.1995 a fost desfacuta casatoria dinte mine si sotul meu (reclamant). Aceasta a fost atacata cu apel de catre reclamant, ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judecatoreasca divort maroma maroma Buna ziua, O hotarare de divort care s-a judecat ca apel la Tribunalul Bucuresti unde se legalizeaza: la judecatoria unde a fost deschisa initial actiunea sau ... (vezi toată discuția)