avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare sentinta

Buna ziua,

Prin SC nr. 8259/31.10.1995 a fost desfacuta casatoria dinte mine si sotul meu (reclamant). Aceasta a fost atacata cu apel de catre reclamant, iar prin SC nr. 1003/22.05.1996 apelul a fost respins. Si aceasta a fost atacata de catre reclamant cu recurs, iar prin SC nr. 1456/26.11.1996 recursul a fost respins. In momentul in care m-am prezentat la Judecatoria sectorului 2 pt. a legaliza SC prin care a fost desfacuta casatoria (in anul 1996) mi s-a dat si a fost legalizata ultima sentinta - cea a judecarii recursului SC nr. 1456/26.11.1996 - pe care este mentionat definitiva si irevocabila. In prezent am avut nevoie la Notariat de sentinta prin care a fost desfacuta casatoria, iar notarul mi-a spus ca trebuia legalizata prima sentinta - cea a instantei de fond, ci nu cea a judecarii recursului. Intrebarea mea este: este corect cum a procedat Judecatoria sectorului 2 sau asa cum a precizat notarul? Multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:32, 5 Februarie 2014
Buna ziua, notarul a apreciat corec.
Notarul are dreptate, trebuie legalizată și sentința instanței de fond, prin acea hotarare fiind desfacuta casatoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare judecatoreasca stefan_71 stefan_71 Buna seara! Am incheiat un proces de custodie comuna cu tot cu apel si recurs iar acum urmeaza sa legalizez hotararea.Intrebarea mea este :ce anume legalizez? ... (vezi toată discuția)
Perimat recursul.irevocabil. sejc sejc rog ca cineva cu experienta sa -mi lamureasca urmatoarele intrebari: -perimarea recursului atrage dupa sine ca sentinta instantei de fond devine definitiva si ... (vezi toată discuția)
O lamurire, va rog... Georgian2all Georgian2all Buna ziua, am o nelamurire si va rog sa imi spuneti cum sa procedez in cazul meu. M-am judecat cu un BNP, pe fond am castigat, apoi BNP a facut apel, pe care ... (vezi toată discuția)