avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O lamurire, va rog...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O lamurire, va rog...

Buna ziua, am o nelamurire si va rog sa imi spuneti cum sa procedez in cazul meu.
M-am judecat cu un BNP, pe fond am castigat, apoi BNP a facut apel, pe care instanta l-a respins ca netimbrat, iar acum au recurs, in 15 zile de la comunicare.
Desigur ca pana la comunicare mai e; nici macar nu au redactat decizia. Insa pana una alta, vreau sa legalizez cu mentiunea "definitiva" sentinta din fond.
Cum procedez, desi inca dosarul e la instanta de apel, si poate oricand BNP sa formuleze si recursul. Stiu ca legalizarea se face la instanta de fond (judecatria sector 3). Am copie de pe sentinta din fond, taxa, timbru, cerere legalizare.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, in baza carui articol din cod pot face aceasta legalizare cu mentiunea "definitiva"; deoarece vreau sa pun in executare sentinta de fond.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 14:34, 27 Octombrie 2011
Ar trebui sa nu va faceti prea multe griji. Faptul ca cererea de apel a fost respinsa ca fiind netimbrata, in recurs exista posibilitatea ca acesta sa fie respins si atunci ve-ti ramane in castig cu sentinta de la fond!
Multumesc pentru raspuns, insa pe mine ma interesa un pic... altceva.
Cum pot legaliza sentinta din fond pentru a o pune in executare, desi urmeaza recursul (probabil) si desigur poate in cateva luni va ajunge si dosarul solutionat de tot, la Judecatorie.
Multumesc, anticipat.
Dupa ce instanta de recurs se va fi pronuntat in cauza, puteti legaliza si investi cu formula executorie sentinta data in fond!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate legaliza o hotarare petre_marian petre_marian buna seara .As dorii sa stiu daca pot legaliza o sentinta judecatoreasca si o decizie a tribunalului.care anuleaza cererea de apel ca netimbrata ,mentinand ... (vezi toată discuția)
Incheiere ? magyari magyari Am intentat un proces la inceputul anului 2008. Am castigat in prima instanta ( Tribunal ), dupa care am avut de asteptat peste 6 luni de la data admiterii ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Vreau sa stiu si eu care e procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata acordata in formula executorie si definitiva de ... (vezi toată discuția)