Buna ziua, am o nelamurire si va rog sa imi spuneti cum sa procedez in cazul meu.
M-am judecat cu un BNP, pe fond am castigat, apoi BNP a facut apel, pe care instanta l-a respins ca netimbrat, iar acum au recurs, in 15 zile de la comunicare.
Desigur ca pana la comunicare mai e; nici macar nu au redactat decizia. Insa pana una alta, vreau sa legalizez cu mentiunea "definitiva" sentinta din fond.
Cum procedez, desi inca dosarul e la instanta de apel, si poate oricand BNP sa formuleze si recursul. Stiu ca legalizarea se face la instanta de fond (judecatria sector 3). Am copie de pe sentinta din fond, taxa, timbru, cerere legalizare.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, in baza carui articol din cod pot face aceasta legalizare cu mentiunea "definitiva"; deoarece vreau sa pun in executare sentinta de fond.
Ar trebui sa nu va faceti prea multe griji. Faptul ca cererea de apel a fost respinsa ca fiind netimbrata, in recurs exista posibilitatea ca acesta sa fie respins si atunci ve-ti ramane in castig cu sentinta de la fond!
Multumesc pentru raspuns, insa pe mine ma interesa un pic... altceva.
Cum pot legaliza sentinta din fond pentru a o pune in executare, desi urmeaza recursul (probabil) si desigur poate in cateva luni va ajunge si dosarul solutionat de tot, la Judecatorie.
Multumesc, anticipat.
Incheiere ?
magyari
Am intentat un proces la inceputul anului 2008. Am castigat in prima instanta ( Tribunal ), dupa care am avut de asteptat peste 6 luni de la data admiterii ... (vezi toată discuția)