avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Incheiere ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Incheiere ?

Am intentat un proces la inceputul anului 2008. Am castigat in prima instanta ( Tribunal ), dupa care am avut de asteptat peste 6 luni de la data admiterii cererii, pana la comunicarea sentintei.

Dupa comunicare parata a depus recurs, iar cazul s-a judecat la Curtea de Apel. Am avut castig de cauza si acolo, in sensul ca recursul a fost respins.

Avand in vedere faptul ca recursul a fost respins, iar sentinta tribunalului a ramas in vigoare, trebuie sa astept sa mi se comunice o incheiere sau ceva in acest sens, ori pot sa ma duc direct cu sentinta in vederea legalizarii si investirii ei ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:27, 29 Iunie 2009
Asteptati comunicarea deciziei Curtii de Apel.
Daca s-a pronuntat si instanta de recurs, atunci mergeti si solicitati eliberarea unei copii de pe hotarare cu mentiunea definitiva si irevocabila.
magyari a scris:

Avand in vedere faptul ca recursul a fost respins, iar sentinta tribunalului a ramas in vigoare, trebuie sa astept sa mi se comunice o incheiere sau ceva in acest sens, ori pot sa ma duc direct cu sentinta in vederea legalizarii si investirii ei ?


=D> Tocmai v-am aplaudat si sper ca fraza de mai sus este rezultatul lipsei de experienta sau, de ce nu, al unui moment de confuzie. Se mai intampla, toti am fost, candva, incepatori!

In primul rand, hotararile judecatoresti pronuntate in cai extraordinare de atac nu se comunica. Dupa redactarea hotararii, instanta de recurs restituie dosarul instantei de fond. Dvs. nu mai primiti nimic acasa, va veti duce sa va interesati daca dosarul a plecat de la Curtea de Apel.

Odata ajuns dosarul la instanta de fond, puteti solicita Tribunalului aplicarea mentiunilor "definitiva si irevocabila" pe o copie legalizata a sentintei si, dupa caz, investirea acesteia cu formula executorie prevazuta de art. 269 Cod procedura civila.

(Tot) Consilier juridic,
Gabriela Pintea


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila/titlul executoriu mary6 mary6 Buna. Cu deosebit respect,mai am si eu o intrebare; Se poate considera ca definitiva o sentinta civila prin respingerea apelului,chiar daca nu a fost redactata ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si faliment societate s.r.l apostolga apostolga 1. In urma nedepunerii bilantului contabil in anul 2010 a fost introdusa actiunea de dizolvare la tribunal...Am depus bilantul pe urma si am facut apel la ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)