avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sentinta civila/titlul executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

sentinta civila/titlul executoriu

Buna. Cu deosebit respect,mai am si eu o intrebare; Se poate considera ca definitiva o sentinta civila prin respingerea apelului,chiar daca nu a fost redactata si comunicata partilor de catre Tribunal? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 19:41, 18 Iunie 2017
Buna ziua,
Daca acea decizie a tribunalului nu este atacabila cu recurs atunci DA!
Pentru a va putea duce la executor cu ea atunci va trebui sa asteptati redactarea si apoi legalizarea sentintei.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc frumos.Hotararea civila pe fond a fost definitiva atacabila cu apel,sentinta civila pronuntata de tribunal,prin care respinge apelul ca nefondat este definitiva ,nu si irevocabila ,aceasta nu a fost redactata si comunicata partilor pana la aceasta data.Intre timp am atacat aceasta sentinta din apel cu contestatie in anulare ,pentru care a fost constituit un alt dosar,urmand a se da termen.Partea adversa in favoarea careia a fost data hotararea pe fond,pe care eu am atacat-o si contestat-o,nu au asteptat redactarea si comunicarea sentintei pronuntata in apel,au legalizat hotararea data de prima instanta la fond si in baza acesteia au obtinut incuviintarea executarii silite impotriva mea,adaugand la aceasta doar mentiunea ca este ramasa definitiva prin respingerea apelului,ceea ce a aparut afisat pe portalul instantei.La cererea de incuviintare a executarii silite,nu au facut nici o mentiune ca a fost inregistrata si contestatia in anulare pe portalul Tribunalului.Inregistrarea de catre BEJ a cererii de executare silita a fost efectuata in data de 25.05.2017 si depusa la instanta pentru incuviintare executare in data de 30.05.2017,in conditiile in care contestatia in anulare a fost inregistrata in data de 18.05.2017.Este legala toata aceasta procedura? Sentinta din apel nu este atacabila cu recurs,a fost atacata cu contestatie in anulare.Ce se poate face? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere ? magyari magyari Am intentat un proces la inceputul anului 2008. Am castigat in prima instanta ( Tribunal ), dupa care am avut de asteptat peste 6 luni de la data admiterii ... (vezi toată discuția)
Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)
Executare silita, calcularea prescriptiei Gyodesign Gyodesign Bună ziua tuturor Dacă în 10.06.2014 s-a dat o hotărâre definitiva despre plata unei sume de bani iar pe 12.06.2017 se introduce o cerere de ... (vezi toată discuția)