avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... acte pt. redobandirea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

acte pt. redobandirea permisului de conducere

Buna ziua.
Am depus la biroul de permise auto urmatoarele acte, in vederea redobandirii permisului de conducere, dar doamna nu a fost convinsa ca actele sunt complete. Seful care verifica fiind plecat in CO a ramas sa fiu contactat!
Acte depuse in original si copie:
1. cazier judiciar - fara antecedente penale;
2. copie CI;
3. Sentinta Penala nr. xxx, emisa de Judecatorie cu drept de apel in 10 zile de la pronuntare!!
!!! Aici apare nelamurirea!!!
Am facut apel, a fost respins ca nefondat, iar eu am primit urmatorul document:
4. Dispozitivul deciziei penale nr. yyy !!!( doamna nu intelege de ce nu am primit un document care sa se numeasca " SENTINTA PENALA" sau DECIZIE PENALA", si nu Dispozitivul Deciziei Penale!!!!!
Eu doresc sa ma lamuresc pana vine seful din CO!!
Multumesc anticipat!
Nu aveti nevoie de decizia instantei de apel, pentru ca apelul dvs. a fost respins ca nefondat, prin urmare sentinta instantei de fond a ramas definitiva la data pronuntarii deciziei.
Daca v-ati judecat in apel sub imperiul vechiului cod de procedura penala ( inainte de 01.02.2014), atunci este explicabil pentru ca hotararile penale nu se comunicau.
Aveti nevoie de sentinta instantei de fond ( a judecatoriei ) legalizata cu mentiunea " definitiva prin respingerea apelului data x ".
Daca nu ati legalizat sentinta ,pentru legalizare aveti nevoie de :
- cerere adresata presedintelui instantei,
- sentinta instantei de fond,
- taxa de timbru de 5 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis redobandire 2l0w4this 2l0w4this Buna, vreau sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect legat de redobandirea permisului, eu am hotararea de condamnare de la curtea de apel in original, care-i ... (vezi toată discuția)
S-a prescris sau nu? adrianaardelean adrianaardelean buna ziua va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc vis-a-vis de implinirea termenului de prescriptie povestea e foarte lunga am sa incerc sa o redau succint. e ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva penala schimbata ulterior pt mai multe luni de catre aceeasi judecatorie - ce se poate face roica1235 roica1235 In acest caz inculpatul a fost acuzat pt doua infracțiuni: pt prima infracțiune a primit o pedeapsa de 1 an și șase luni și, în timp ce executa pedeapsa, ... (vezi toată discuția)