avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate Gooddany

Activitate Gooddany

Răspuns la discuția Parasire de domiciliu
Adresa din buletin corespunde cu adresa de unde am fost dat afara. Sunt salariat, nevasta este in concediu postnatal si am un brat de credit pe numele meu. As vrea sa contribui la cresterea copilului pana la sentinta de divort, pensie alimentara, dar legal si ea sa recunoasca acest ajutor.
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie complicata zic eu si am nevoie de niste sfaturi. Sunt casatorit de 4 ani jumatate si am un copil minor de 1 an jumatate. Situatia in familie a fost din ce in ce mai grava totul culminand cu un scandal mare in care practic am fost dat afara din casa cu un scandal monstru. Locuinta este pe numele soacrei mele si sotiei mele, ele pornind scandalul si chemand politia.
Nu am ramas pentru declaratii pentru politie si am plecat unde am putut.
Intrebarea mea este: poate fi considerat acest lucru ca parasire de domiciliu si abandon familiar?
As dori si alte sfaturi la cum ar trebui sa procedez. Dupa 4 ani in care am contribuit in acea casa, nu am nimic pe numele meu, ma preseaza sa le dau bani pentru copil.
Buna ziua
Am o problema referitoare la fostul angajator si as dori daca se poate o solutie pentru rezolvarea acesteia.
Am lucrat timp de aproximativ 3 ani la o firma care se ocupa cu comercializarea materialelor de constructie.Firma s-a dezvoltat in timp si dupa 2 ani a ajuns a aiba si alte locatii in tara, dar dupa aproximativ 6 luni dupa aceea au aparut grave probleme financiare si a fost nevoita sa inchida locatiile noi deschise, angajatii de acolo fiind concediati colectiv si primind salariu compensatoriu singura locatie deschisa ramanan cea initiala la care eu eram angajat. Dupa un timp aceasta a intrat in insolventa si apoi s-a hotarat inchiderea si concediera colectiva a angajatilor ramasi printre care si eu cu un salariu compensatoriu la o data fixata. Acea plata compensatorie trebuia platita in ianuarie 2011 si nu a fost respectata pe motiv ca nu mai sunt bani. Intre timp nu se mai stie nimic ce s-a intamplat. Am incercat sa contactez firma care s-a ocupat cu insolventa dar nu am primit nici un raspuns. Mentionez ca sunt aproximativ 25 de persoane in situatia mea. Mentionez deasemenea ca firma avea datorii enorme si la furnizori si banci iar stocurile de marfa ramase nu puteau acoperi aceste datorii. Va intreb daca pot face sa mai primesc restanta financiara si daca da prin ce mijloace.
Va multumesc.