avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu

Buna ziua,
Sunt intr-o situatie complicata zic eu si am nevoie de niste sfaturi. Sunt casatorit de 4 ani jumatate si am un copil minor de 1 an jumatate. Situatia in familie a fost din ce in ce mai grava totul culminand cu un scandal mare in care practic am fost dat afara din casa cu un scandal monstru. Locuinta este pe numele soacrei mele si sotiei mele, ele pornind scandalul si chemand politia.
Nu am ramas pentru declaratii pentru politie si am plecat unde am putut.
Intrebarea mea este: poate fi considerat acest lucru ca parasire de domiciliu si abandon familiar?
As dori si alte sfaturi la cum ar trebui sa procedez. Dupa 4 ani in care am contribuit in acea casa, nu am nimic pe numele meu, ma preseaza sa le dau bani pentru copil.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 23:25, 14 Iunie 2016
Ce adresa aveti in buletin? Adresa de unde ati fost dat afara?
Normal ca trebuie bani luna rpentru copil, cuce ati contribuit la casa trebuie sa va reglati cu sotia, darcopilul are acum nevoie de hrana, haine, etc.
Părăsirea de domiciliu in condițiile arătate de dvs nu are nicio importanta juridică.

Părăsirea copilului prin necontribuirea la cheltuielile de crestere si educare poate avea insa implicatii, inclusiv pe latura penala.

Informati va ce aveti de facut, discutați la rece cu soția si decideți ce se intampla cu relatia dvs, cum reglementati situația minorului, precum si celelalte aspecte financiare dintre dvs.
Adresa din buletin corespunde cu adresa de unde am fost dat afara. Sunt salariat, nevasta este in concediu postnatal si am un brat de credit pe numele meu. As vrea sa contribui la cresterea copilului pana la sentinta de divort, pensie alimentara, dar legal si ea sa recunoasca acest ajutor.
Nu poate fi vorba despre părăsire de domiciliu și nici nu ar avea vreun efect juridic. Încercați să obțineți un program de vizitare și de inforrnare cât mai larg deoarece locuința copilului nu poate fi stabilită la dvs, dat fiind vârsta copilului și nevoia de apropiere de mamă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt casatorit si am un copil de 3 ani. locuiesc impreuna ... adriano12 adriano12 Buna ziua. Sunt casatori si am un copil de 3 ani. Locuiesc impreuna cu sotia si copilul intr-un apartament proprietate personala, cumparat de catre mine ... (vezi toată discuția)
Probleme familie- divort cu minori misualina misualina sant casatorita de aproape12 ani,am 2copii minori,vreau sa ma despart de sotul meu,eu am servici de 14 ani iar el nu lucreaza imi poate lua copii? daca imi ... (vezi toată discuția)
Evacuare ginere din locuinta proprietate personala daniaday daniaday Locuiesc in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiica, ginerele si nepoata mea. De foarte multa vreme ginerele meu ma umileste cu fiecare ocazie, se ... (vezi toată discuția)