Buna. Am mai multe intrebari la subiectul din titlu. Sunt insarcinata in 32 saptamani si 4 zile, si abia am intrat in concediu prenatal. Ce nu-mi este clar referitor la cele 126 zile de concediu prenatal si de lauzie este daca pot lua toate cele 126 de zile indiferent de data nasterii sau in lauzie nu pot depasi 63 zile, cum am mai citit prin diverse forumuri. Daca as naste la termen - concediul prenatal ar fi de doar 53 zile, restul de 73 pana la 126 - intrand in lauzie. Voi putea lua toate cele 73 zile in lauzie, sau voi pierde 10 din ele (adica sa nu pot depasi 63 zile de concediu de lauzie)? Am tot citit ca prenatalul si lauzia se pot compensa intre ele, dar nu inteleg daca exista limita de 63 zile pentru lauzie. In plus, pentru cele 126 zile- care ar fi cuantumul pe care l-as incasa pe luna- stiu ca si aici exista niste limitari (85% din media salariala lunara, dar nu mai mult de 12 salarii minime pe tara). Eu am un salariu brut lunar de 13.000 RON (130 milioane lei vechi). Care va fi cuantumul acestei indemnizatii de maternitate pe perioada celor 126 zile? Va multumesc de ajutor.