Sunt divorțat și am un copil minor care a rămas la fosta soție.
Poate scoate copilul din țară fără acordul meu?
Menționez că la divorț ea a câștigat custodia copilului și eu am dreptul să-l vizitez .
Am încheiat ,în 2010, un contract de vânzare-cumpărare "de mână" pentru o casă şi terenul aferent. În acel contract am stipulat că am achitat contravaloarea casei şi pe el au mai semnat şi doi martori. În plus am stipulat că în termen de două săptămâni să mergem la notar pentru a face un contract legal.
Întrucât vânzătorul nu a mai venit să facem contractul de vânzare-cumpărare m-am adresat instanţei de judecată pentru recunoaşterea contractului scris de mână.
Instanţa a scris în decizie că recunoaşte contractul de vânzare-cumpărare şi că sentinţa ţine loc de act autentic de vânzare cumpărare.
Problema este că atunci când m-am dus la primărie să duc o copie după sentinţă pentru a mă trece la taxe şi impozite cu această locuinţă am avut surpriza să aflu că locuinţa era pe numele tatălui vânzătorului care este decedat şi care are exact acelaşi nume şi prenume ca şi vânzătorul. El este unicul moştenitor dar nu a făcut dezbaterea moştenirii.
Ce trebuie să fac acuma? Mai este valabilă sentinţa instanţei? Primăria nu o recunoaşte .
Menţionez că am pierdut hârtia (sentinţa) de la Tribunal cel mai probabil la un xerox. M-am trezit acasa ca am numai o copie xerox după sentinţă care ulterior a fost ştampilată de Tribunal când m-am dus să le zic. Ce pot face să obţin un act autentic/valabil ? Xerocopia ştamilată este valabilă?
Cu sentinţa pot obţine un titlu de proprietate ? De unde ?