avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate portocalamecanica

Activitate portocalamecanica

Pt Trandafir - multumesc, din fericire si din cate am cautat eu prin legi, este acceptata aceasta proba.
Pt dna. avocat Silvia - sunt de acord cu dvs., dar ne apropiem de 40 de ani si niciodata nu am avut parte de asemenea ''incidente'', nu le-am cautat si nici nu le-am cauzat. Iar in ceea ce priveste degenerarea in ce ar putea consta - de la scuipat si amenintat la lovituri, iar fara martori. Individul nu s-a ferit sa loveasca un copil si desi au fost martori 2 vecini tot nu au castigat in instanta, deoarece nu au avut probe suficiente. Iar eu sincera sa fiu, nu doresc sa fiu ca mielul dus la taiere, ci doar sa-mi iau masuri de precautie - legale - pentru ca in viitor cand sigur se va intampla ceva, sa pot sa-mi caut dreptatea in instanta si nu sa ramana sotul meu scuipat si amenintat de catre un marsav.
Iar in ceea ce priveste falsificarea, aici vorbim de oameni obisnuiti si cu intamplari care din pacate in fata legii sunt considerate minore. Daca era vorba de un trafic de influenta, arme, bani, jocuri politice etc, poate ca oamenii care isi permit sa faca asemenea infractiuni isi pot permite sa dea zeci de mii de euro ca sa se falsifice o inregistrare, dar noi suntem oameni obisnuiti care nici nu au habar cu ce se falsifica o inregistrare si nici nu au bani sa-i plateasca pe altii sa o faca.
Buna seara
Sotul meu a fost injurat, amenintat si scuipat de catre un vecin. Am vrut sa depunem plangere prealabila, dar din pacate nu putem dovede infractiunea de amenintare, deoarece nu avem martori.
Ne-am gandit ca de acum incolo imediat cum il vedem sa pornim functia de inregistrare la telefon, pentru ca atunci cand in mod sigur ne va agresa/ameninta sa-i avem inregistrat comportamentul pe telefon, pentru a putea sa-l folosim ca proba in proces pentru infractiunea de amenintare.
Este legal si se poate folosi inregistrarea ca proba?
Multumesc
Multumesc pentru suport. Am sa incep prin audienta si plangere la SRI, si incet-incet sa construiesc un dosar nenorocitului si sa mai adun si pe ceilalti vecini care au probleme cu el si sa-l punem cu botul pe labe. Pana atunci din pacate o sa stam cu frica-n san ca ne otraveste cateii
Foarte bine. Si noi, cat de scarbiti suntem, tot o sa ne luptam, inclusiv cu morile de vant. Nu a ajuns un terchea berchea sa-mi injure, ameninte si sa-mi scuipe sotul (dupa ce l-a scuipat, s-a dat sotul meu sa-l ia la bataie si a fugit in casa, ca un las nenorocit. Nu am crezut cand mi-am luat caine ca o sa avem atatea probleme, doar pentru ca suntem iubitori de animale si indraznim sa ne traim viata asa cum dorim, si ce e mai important, ne traim viata cum dorim, dar respectandu-i si pe ceilalti si nedandu-ne la reclamatii si infractiuni, pentru ca nu ne intereseaza ce fac altii in propriile case.
Sincera sa fiu chiar ne simtim obositi. Suntem din pacate exemplare perfecte ale obedientei si ale respectului orbesc fata de lege. Ma credeti ca am 35 de ani si sotul meu 43 si e prima oara cand avem de-a face cu politia? Iar plus de asta, oricat de hartuiti si amenintati ne-am simti, nu pot invoca fel si fel de motive (desi as putea avea motive chiar reale de chemat politia - urletele copiilor, faptul ca ne urmaresc datele in tabelul de intretinere, mizeria pe care o lasa copiii in urma lor si ei nu strang etc) si sa pun capul linistita pe perna seara. Pe noi ne acuza ca ne-am scos repartitoarele si ca de-aia platim mai putin la caldura (desi noi in orice moment daca vrea sa vina cineva sa vada daca e asa poate sa intre in casa sa verifice), iar ei sunt patru persoane si sunt trecuti la intretinere doar 3 persoane (ca m-am la tabelul cu intretinerea sa vad la ce apartament stau cand am sunat la 112, si am vazut ca sunt trecute doar 3 persoane). Deci un alt exemplu cum arunca cu rahat in altii dar ei sunt bagati in caldare pana peste cap.
Probabil ca asa e cel mai bine. Vecina mea careia i-a fost lovita fetita mi-a spus ca da, chiar lucreaza la SRI si ca si-a facut o programare si s-a dus si i-a facut plangere (Domnul am inteles ca si-a luat concediu cand s-a dus ea). O sa merg si eu pe principiul acesta, ca daca se mai pune cate o foaie, cate o picatura - picatura, poate poate. Si toate nenorocirile astea doar din cauza ca avem catei. Iar astazi dupa conflict, in timp ce asteptam sa vina politia, cand a iesit sotul meu sa duca gunoiul, nenorocitul era in fata blocului cu ceilalti doi militieni, le dadea raportul si probabil conspirau ce sa faca si cu cine sa vorbeasca sa regleze situatia.
M-am gandit si eu la asta, dar mai mult decat cuvantul sotului meu impotriva lui nu am. Offfff, de unde sa stim noi ca iese afara si e injurat, amenintat si scuipat.
:) Stiu, dar tocmai ca din cauza asta renunta multi sa faca plangeri si multora le e scarba sa se bage in troaca cu porcii, iar pentru ca noi nu facem nimic si cedam presiunii castiga ei
Noi am sunat la 112 si au dat plangerea la Sectia Politiei de care apartinem, nu de politia locala. Mi-e frica totusi ca daca el a dat intr-un copil, cu martori, ce o sa-l opreasca sa puna otrava prin jurul blocului. O sa va tin la curent si chiar luni o sa depun plangerea la Parchet si saptamna viitoare o sa ma duc la el la serviciu
Da, chiar de asta ne ocupam acum, o sa depunem plangere penala la Parcchet, deoarece sotul meu a fost injurat si scuipat astazi si amenintat ca are el grija sa ne faca disparuti si pe noi si pe catei, asa ca depun plangere pentru amenintare. Plus ca ma duc la el la serviciu sa fac o plangere (am inteles ca a mai fost vecina careia i-a fost lovit copilul si i-a facut plangere acolo), tot in ideea ca poate pana la urma, daca se tot aduca hartiile impotriva lui, o sa puna cineva piciorul in prag