"Administratorul este obligat să convoace adunarea asociaţilor la sediul social, cel puţin o dată pe an sau ori de câte ori este necesar.
Controlul activităţii societăţii îl exercită asociaţii sau cenzorii, când sunt numiţi de asociaţi sau după caz de către auditorii financiari.
Aceştia vor supraveghea gestiunea societăţii, vor verifica dacă situaţia financiară, contul de profit şi pierderi este legal întocmit şi în concordanţă cu registrele, dacă acestea din urmă sunt regulat ţinute şi dacă evaluarea patrimoniului s-a făcut conform regulilor stabilite pentru întocmirea situaţiei financiare.
De asemenea asociatii pot decide urmarirea administratorilor pentru daune pricinuite societatii.
Administratorii raspund personal si solidar pentru orice dauna."
Am inteles ca dv ati renuntat la calitatea de administrator ,devenind administratorul societatii celalalt ascoiat.
Daca puteti demonstra ca la ultimul bilant de care ati luat cunostinta situatia financiara era favorabila si ulterior administratorul a actionat contrar intereselor societatii,va puteti indrepta cu actiune impotriva sa .Dar sa puteti demonstra ca la renuntarea calitatii de administrator societatea "mergea bine" si problemele au fost cauzate prin activitatea noului administrator.
Parintii exercita autoritatea parinteasca numai in interesul superior al copilului.Dumneavoastra sunteti mama si puteti demonstra cu certificatul de nastere,unde este trecut si numele dumneavoastra.
Daca unul dintre parinti,din orice motiv,se afla in neputinta de a-si exprima vointa,celalalt parinte exercita singur autoritatea parinteasca.art 507 NCC
Va puteti adresa instantei de tutela pentru stabilirea autoritatii dumneavoastra si astfel sa nu mai aveti nevoie si de acordul tatalui .
Minorul sub 14 ani nu are capacitate de exercitiu,iar actele juridice se incheie de reprezentantii lor legali dar exercita singur drepturile si executa obligatiile izvorate ,dispune de venituri dobandite din acte privind indeletnicirile artistice sau sportive referitoare la profesia sa.Persoana lipsita de capacitate de exercitiu poate incheia acte de conservare,acte de dispozitie de mica valoare,cu caracter curent si care se executa la momentul incheierii lor.
Actele facute de persoana fara capacitate de exercitiu pot fi anulabile,chiar fara dovedirea unui prejudiciu.
este profesia de consilier juridic ? sau este profesie jurist cu functie de consilier juridic ?
sau jurist cu functie de director
Buna ziua,
O persoana cu handicap a achizitionat un autoturism din strainatate pentru care nu a platit taxa de prima inmatriculare,fiind scutita de lege .Acum a donat masina unei alte persoane fizice .Intrebarea este daca cel care a primit masina in urma donatiei trebuie sa achite taxa de prima inmatatrculare .
Multumesc
Aceeasi nelamurire o am eu acum.Absolventa a Universitatii "Lucian Blaga"-Facultatea de Drept ,licentiat in Stiinte Administrative,2007 cursuri de 4 ani.Considerati ca functia de consilier juridic in cadrul unui SRL este fara drept ?
Multumesc
Am gasit totusi ceva :
Potrivit art. 80 din Legea nr. 76/2002, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:
a) 1 salariu de baza minim brut de tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) 1,2 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) 1,5 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.
Pentru a beneficia de aceste subventii trebuie sa angajati pe durata nedeterminata numai absolventi ai institutiilor de invatamant care la data absolvirii studiilor nu aveau raporturi de munca sau de serviciu. Angajarea trebuie sa se produca in termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.
Si eu doream sa pun aceeasi intrebare .Cine ne poate ajuta cu un raspuns ?
corectati-ma daca gresesc : consilierul juridic nu poate reprezenta pe baza de contract de prestari servicii ci doar cu CIM , societatea la care este angajat,subordonat .