avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Pot sa ma angajez la firma mea?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Pot sa ma angajez la firma mea?

va rog sa mi raspunde ti
am terminat facultatea de drept anul trecut. In prezent am un SRL in care sunt asociat unic si administrator cu cod caen consultanta pt afaceri si management mai exact reprezint societatile la Regestrul Comertului.Nu sunt inscrisa in CCJ
Intrebarea mea este pot sa ma angajez la firma mea ca si consilier juridic sau ar trebui sa cesionez firma sotului meu si atunci sa ma angajez pe acest post.
Eu intreb acest lucru ca nu stiu cum sa fiu mai bine in legalitate.Acum lucrez pe baza de contract prestari servicii in care specific ca reprezint societatile la ONRC,
iar la ONRC depun delegatie pe numele meu. Cum ar tb sa fac ca sa fie ok.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: dana13 , utilizator 13:23, 18 Octombrie 2011
Pentru a fi in regula, ar trebui (si aveti voie) sa va angajati cu CIM pe functia de consilier juridic (fie si cu timp partial de la 1 la 7 ore/zi, sau 8 ore/zi full time), atat la firma dvs. cat si la orice alta firma dispusa sa va angajeze astfel.
Puteti merge, pentru informatii referitoare la conditii si acte necesare inscrierii si la Colegiul Consilierilor Juridici local.
activitatea de depunere acte , tehnoredactare nu este management mai repede de secretariat si sau curierat, managemantul este altceva , dvs. faceti consultanta juridica si fiscala nicidecum manageriala(managementul urmareste obtinerea profitului) parerea mea.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
ovidiu7676, utilizator
corectati-ma daca gresesc : consilierul juridic nu poate reprezenta pe baza de contract de prestari servicii ci doar cu CIM , societatea la care este angajat,subordonat .
Da, aveti dreptate.
Dar dvs personal puteti acorda consultanta juridica doar firmei la care sunteti angajata cu CIM. De asemenea, societatea dvs. nu poate acorda consultanta juridica altor firme (pe baza de contracte de servicii), deoarece consultanta juridica pot acorda, conform legii, doar societatile de avocati (definitivi) sau societatile de consilieri juridici (definitivi).
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
dana13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua va rog sa imi spuneti in ce cazuri pune consilierul juridic timbru sec si in ce cazuri stampila de atestare. Pot sa imi fac un srl de consultanta ... (vezi toată discuția)
Cumul functii dani_p dani_p Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema; lucrez ce ceva timp pe postul de agent vazari la un srl, cu norma intreaga. de curand mi s-a propus ... (vezi toată discuția)
Un nou cim cu program de 2 ore, pe langa cim-ul existent bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Spuneti-mi va rog, cum se trece pe cartea de munca (sau nu), daca vreau sa inchei un nou CIM (cu program de 2 ore) pe o alta functie, la aceeasi ... (vezi toată discuția)