avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul functii

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema;
lucrez ce ceva timp pe postul de agent vazari la un srl, cu norma intreaga. de curand mi s-a propus o colaborare cu un alt srl pe postul de consilier juridic, 2 ore/zi. Inteleg ca este un caz de incompatibilitate prevazut in statutul consilierilor juridici, intrebarea mea ar fi daca ar fi totusi posibil sa desfasor ambele activitati simultan (eventual in baza unui contract de prestari servicii juridice, daca cim nu se poate, dar in acest caz as mai putea contrasemna si aviza acte?) si care sunt pasii de urmat. Nu as vrea sa renunt la jobul full-time. Va rog mult sa-mi dati un sfat.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: mirela48 , utilizator 14:57, 1 Aprilie 2009
Activitatea de consilier juridic se presteaza doar in baza unui contract de munca, iar aceasta activitate este incompatibila cu alta functie conf legii. Astfel, nu veti putea sa procedati altfel decat sa incetati activitatea la jobul full time.
multumesc pt explicatii.
totusi, aceasta "incompatibilitate" nu reprezinta o ingradire a dreptului la munca?
nu sunt functionar public, cele 2 firme au obiect de activitate diferit...daca o pers are 2 specializari, care este ratiunea pt care nu i se permite sa presteze ambele activitati simultan?
Nu există raţiune în această materie. Există doar absurdul de-a dreptul kafkian. Curtea Constituţională a găsit de cuviinţă că e un absurd conform cu prevederile Constituţiei.
Revin cu informatii...am adresat aceeasi intrebare la ccj si mi s-a raspuns ca cele 2 functii sunt compatibile si le pot exercita simultan fara probleme. Drept urmare ma pot inscrie in ccj si pot beneficia de toate drepturile...
Eu ce sa mai cred??? Mai este cineva in aceasta situatie?
Citiţi art.10 lit.c) din Legea 514/2003, care spune:

Art. 10.
Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
a) calitatea de avocat;
b) activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate; d) functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara;
e) activitatea publicistica salarizata;
f) alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, in conditiile legii.


Onorata CC a găsit că articolul cu pricina este constituţional (D. nr.300/2004 „Monitorul oficial al României", partea I, nr. 734 din 13 august 2004)

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate: consilier juridic - pfa mariusbro mariusbro Buna ziua, Sunt angajat la o firma in functia de Consilier juridic, fara sa fiu inscris la CCJ sau alta asociatie profesionala si avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate intre consilier juridic si secretara? danuza_dodo danuza_dodo Buna ziua. Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. Sunt incadrata cu contact individual de munca la un birou notarial, in functia de secretar-operator ... (vezi toată discuția)
Exercitarea funcþiei de consilier juridic miki70_is miki70_is Poate o persoană care este funcţionar public sa exercite şi funcţia de consilier juridic la o societate privată,intră in conflict de interese,de ... (vezi toată discuția)