avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Incompatibilitate intre consilier juridic si secretara?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Incompatibilitate intre consilier juridic si secretara?

Buna ziua. Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. Sunt incadrata cu contact individual de munca la un birou notarial, in functia de secretar-operator calculator (norma de 8 ore pe zi) si la o societate cu raspundere limitata, in fuctia de consilier juridic (norma de 4 ore pe zi). Citind legea nr. 514/2003, am constatat ca la art. 10, exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate. Adica, ma aflu intr-un caz de incompatibilitate? Cine ar putea sa se sesizeze de aceasta incompatibilitate si ce as putea pati? As dori sa ma inscriu in colegiul consilierilor juridici, dar mai pot lucra incontinuare ca secretara?
Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 15:18, 2 Noiembrie 2010
De exemplu daca doriti sa participati la un examen unde se solicita vechimea ca si consilier juridic se va constata ca ati fost incompatibila pe aceasta perioada si vi se va respinge dosarul.
Rugati notarul sa va modifice contractul de munca, sa aveti tot functia de consilier juridic, si incompatibilitatea va inceta ( puteti sa aveti aceeasi functie la mai multi angajatori).
problema este ca notarul public nu vrea sa angajeze pe nimeni pe functia de consilier juridic. in situatia de fata, salariul meu de baza este din activitatea desfasurata la notariat, deci nu-mi ramane decat sa renunt la functia de consilier juridic????#-o#-o
Nu.
Ramaneti cu ambele job-uri, nu are cine sa se sesizeze. Nu e nici o problema, decat cea mentionata mai sus. Si nici atunci, daca nu e cineva vigilent de la comisia* care verifica dosarele:)
Momentan nu aveti ce pierde.

* ma gandesc ca poate doriti sa accedeti intr-o functie care implica 5 ani vechime ca si consilier juridic.
Da, cred ca cel mai bine este ramaneti cu ambele job-uri. Numai daca doriti sa participati la un examen, unde se solicita vechimea ca si consilier juridic se va constata ca ati fost incompatibila pe aceasta perioada si vi se va respinge dosarul. Legislatia se va mai schimba.
Succes!
Multumesc frumos pt raspunsuri. Dar, pot sa ma inscriu in Colegiul Consilierilor Juridici sau daca sunt incompatibila, e ca si cum n-as avea deloc deloc experienta?

Alte discuții în legătură

Vechime consilier juridic pt examen notar public a.m.s. a.m.s. buna ziua. am si eu o nelamurire si ma gandeam ca poate ma puteti ajuta. in prezent sunt consilier juridic cu o vechime in specialitate de 3 ani. in cazul in ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitate Elle_Eleonora Elle_Eleonora Care sunt profesiunile juridice? Vechimea in munca de secretar la o primarie dintr-o anumita comuna este considerata vechime juridica? Dar cea de mediator? (vezi toată discuția)
Cumul functii dani_p dani_p Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema; lucrez ce ceva timp pe postul de agent vazari la un srl, cu norma intreaga. de curand mi s-a propus ... (vezi toată discuția)