avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... vechime consilier juridic pt examen notar public
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

vechime consilier juridic pt examen notar public

buna ziua. am si eu o nelamurire si ma gandeam ca poate ma puteti ajuta. in prezent sunt consilier juridic cu o vechime in specialitate de 3 ani. in cazul in care voi accepta un alt post nu in domeniul juridic, dar voi incheia un contract de colaborare cu o societate comerciala sau un job part time, in functia de consilier juridic, credeti ca indeplinesc conditiile de vechime in specialitate, avand in vedere ca nu ar fi norma intreaga?
pentru a putea sustine examen de a deveni notar este necesar ca persoana respectiva sa fi "exercitat timp de 5 ani funcţia de notar, judecător, procuror, avocat sau o altă funcţie de specialitate juridică şi dovedeşte cunoştinţele necesare funcţiei de notar public, prin promovarea unui concurs organizat, potrivit regulamentului de aplicare a prezentei legi, de Consiliul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici".
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 11:06, 9 Noiembrie 2009
Notarul public poate fi cel care a exercitat timp de 5 ani functia de notar, judecator, procuror, avocat sau o alta functie de specialitate juridica si dovedeste cunostintele necesare functiei de notar public, prin promovarea unui concurs organizat potrivit regulamentului de aplicare a prezentei legi, de Consiliul Uniunii Naqţionale a Notarilor Publici.

Legea nu prevede durata normei de lucru, astfel incat ceilalti doi ani pot fi stransi si din contracte individuale de munca part-time.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pentru raspuns
In schimb legea 514/2003 prevede imperativ ca este incompatibila functia de consilier juridic cu orice alta functie salarizata sau nesalarizata, cu exceptia celor din invatamantul juridic superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devin notar daca nu sunt notar stagiar anda2011 anda2011 am aproape 5 ani vechime cu functie juridica. in contractul meu de munca scrie: fuctia/meseria jurist. este posibil sa sustin examen pentru functia de notar ... (vezi toată discuția)
Notar public Vlad2015 Vlad2015 Buna seara, am o prietena care este anul I la drept si ar dori sa stie pasii care sunt de urmat ca sa ajunga notar public dupa ce termina facultatea??? (vezi toată discuția)
Admitere notari eugen67 eugen67 Bună ziua! Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: dacă sunt absolvent al facultăţii de drept- specializarea ştiinţe juridice şi timp de ... (vezi toată discuția)