avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Notar public
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Notar public

Buna seara, am o prietena care este anul I la drept si ar dori sa stie pasii care sunt de urmat ca sa ajunga notar public dupa ce termina facultatea???
Cel mai recent răspuns: IlieBC , utilizator 14:55, 9 Decembrie 2015
Nu vreau sa fiu rau, dar din prima saptamana noua ni s-a adus la cunostiinta cele mai importante legi din domeniul financiar-contabil (fiind la profil contabiltiate) si modalitatea de profesare...

In cazul notariilor publici, prietenul google ne trimite spre Legea notariilor publici si activitatii notariale 36/1995:
ART. 16
Notar public poate fi cel care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are numai cetăţenia română şi domiciliul în România şi are capacitatea de exerciţiu al drepturilor civile;
b) este licenţiat în drept - ştiinţe juridice - sau doctor în drept;
c) nu are antecedente penale;
d) se bucură de o bună reputaţie;
e) cunoaşte limba română;
f) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei;
g) a îndeplinit timp de 2 ani funcţia de notar stagiar şi a promovat examenul de notar public sau a exercitat timp de 5 ani funcţia de notar, judecător, procuror, avocat sau o altă funcţie de specialitate juridică şi dovedeşte cunoştinţele necesare funcţiei de notar public, prin promovarea unui concurs organizat, potrivit regulamentului de aplicare a prezentei legi, de Consiliul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni notar? Gabi-Liliana Gabi-Liliana Ce trebuie sa fac pentru a deveni notar? Am studii superioare juridice, dar nu stiu ce trebuie facut mai departe. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Admitere notar stagiar flory_rain flory_rain Spuneti-mi, va rog, daca termin Facultatea de Drept, specializarea Administratie Publica si Masterul in Dreptul Afacerilor sunt incompatibila pt. a fi admisa ... (vezi toată discuția)
Cum ajungi notar? bebein bebein Buna ziua, Ma tenteaza sa fac dreptul pt a deveni notar....poate sa-mi spuna cineva pe scurt pasii pt a ajunge acolo? Dupa terminarea facultatii ce se ... (vezi toată discuția)