avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Incompatibilitate: Consilier juridic - PFA
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Incompatibilitate: Consilier juridic - PFA

Buna ziua,

Sunt angajat la o firma in functia de Consilier juridic, fara sa fiu inscris la CCJ sau alta asociatie profesionala si avand in vedere ca programul de lucru este de 2 ore pe zi, bineinteles ca salariul este unul foarte mic.
Stiu ca legea nu-i permite consilierului juridic sa aiba o alta profesie autorizata ori salarizata, astfel acesta nu poate realiza venituri suplimentare din prestarea unei activitati in alt domeniu; practic nu-si poate lua "un al doilea job".
De curand am primit oferta de a lucra si la o alta firma, fara sa aiba legatura cu domeniul juridic, insa nu in baza unui CIM ci in baza unui PFA.

Vreau sa stiu daca exista un caz de incompatibilitate intre exercitarea functiei de consilier juridic la o firma si infiintarea unui PFA cu alt domeniu de activitate decat cel juridic.

O zi buna !
Cel mai recent răspuns: bc17mic , utilizator 17:19, 14 Octombrie 2011
Daca nu sunteti inscris la CCJ, atunci nu aveti calitatea de consilier juridic si nu vi se aplica interdictia de la art.19 lit c din Statutul profesiei de consilier juridic. Ratione personae Statutul si Legea 514/2003 se aplica subiectelor de drept care au aceasta calitate.
Mai asteptati si alte opinii.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Va multumesc pentru opinie!
Asadar sa inteleg ca infiintarea unui PFA de catre un consilier juridic se incadreaza la interdictia instituita de catre art. 10 lit. c din Statut? Mai exact "PFA" este considerata o "profesie autorizata"?
Detin un PFA, cu care as vrea sa fac cu o firma un contract de colaborare.
La aceeasi frima am si un contract de munca pe 2 ore.
Pot sa ii tai factura acelei firme chiar daca sunt angajat la ea? Sau e vreo incompatibilitate.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul functii dani_p dani_p Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema; lucrez ce ceva timp pe postul de agent vazari la un srl, cu norma intreaga. de curand mi s-a propus ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in colegiul consilierilor juridici----obligatoriu? alicia alicia Sunt consilier juridic incadrat la o firma"X" cu contract de munca cu timp partial/2ore....pe langa job-ul asta mai am unul pe un cu totul alt domeniu cu 8 ... (vezi toată discuția)