Sunt consilier juridic incadrat la o firma"X" cu contract de munca cu timp partial/2ore....pe langa job-ul asta mai am unul pe un cu totul alt domeniu cu 8 ore.E obligatoriu sa fii in C.C.J. inscris........?Pentru ca eu nu sunt....Am o vechime de 9 luni/pe postul de consilier juridic....
In primul rand ar trebui sa rezolvi cumva situatia de incompatibilitatea in care te afli: fiind consilier juridic (cu contract individual de munca) nu poti avea un alt loc de munca (cu acte in regula), in nici un alt domeniu ...
In functia de consilier juridc sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu timp partial/2 ore (aici aveam locul de munca,de baza , principal) pentru ca nu avusesem postul actual.In momentul in care m-am angajat la cealata firma ,cu c.m.i am schimbat locul de baza, cel cu 2 ore, in secundar....adica angajatorul a mers la Inspectoratil de munca si a inaintat o cereer prin care mi se schimba functia din cea de baza in una secundara.
In codul de munca e stipulat ca poti avea mai multe contracte de munca cu timp partial pe langa cel principal(de 8 ore)...doar ca pentru acestea platesti impozite dar nu sunt considerate vechime......
Dar daca ma reprofilez pe juridic....voi avea vechime...normal aferent orelor mele.....pt ca datorita chestiunii acesteia m-am si angajat cu 2 ore, pt ca nimeni nu te angajeaza cand nu ai pic de experienta si esti proaspat absolvent
Deocamdata il voi pastra postul de consilier juridc, fie el cu 2ore,.....
Nu m-am inscris , inca in Colegiul Consilierilor juridici pentru ca am inteles ca nu faci mai nimic,in afara sa platesti contributiile catre Colegiu....iar taxa mi s-a parut destul de mare 7 mil.lei
Nu la prevederile din Codul muncii ma refeream ci la art.10 din Legea 514/2003 a consilierilor juridici, iar taxa pe care trebuie sa o platesti anual la Colegiu nu este in nici un caz de 7 mil. ci de 3 -4 mil. (nu mai stiu exact insa poti intra pe www.ccj.ro, afli nr. de telefon - din sectiunea taxe - si afli tot ce te intereseaza).
Deci....este imcopatibilitate...functia juridica cu cealalta....?
Functia de consilier juridic(cea cu 2ore/zi) cu cim cu timp partial nu este locul meu de baza...este mai mult pentru a-mi face o oarecare "experienta"..in cazul in care ma hotarasc sa merg pe juridic( eu lucrand in momentul actual in cu totul alt domeniu)...
Am incercat sa ma angajez, imediat dupa absolvirea facultatii ,dar nu am reusit..pt ca peste tot mi se cerea o oarecare experienta.....si de aceea am apelat la forma asta(de 2 ore).....bineinteles ca nu ma pot intretine din(>>>) si atunci am gasit job-ul (pe care-l am in prezent)...si cam asat e...
Cunosc multe persoane, si am vazut si pe forum ca asta e o problema pe care o ridica multi, ca nu sunt inscrisi in Colegiul Consilierilor juridici.
Alte discuții în legătură
Stagiar nelamurit
sunt angajat ca si consilier juridic debutant, insa sunt intr-un fel cam de capul meu. intrebarea mea ar fi: inscrierea aceasta in Uniunea Consilierilor ... (vezi toată discuția)