avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate O situatie atipica - inginer, vreau să devin ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

O situatie atipica - inginer, vreau să devin consilier juridic

Sunt ing. , am studii de drept, si vreau sa devin cons. jur. , dar nu e specificat in lege cum se calculeaza vechimea in munca in acest caz. , in care am vechime mare in profesia de ing. , iar dupa inscrierea in CCJ cum trebuie sa practic profesia de c.juridic imediat sau pot fi ing. pana gasesc ceva in domeniul juridic? Adica, dupa inscrierea in profesia de c. jur. profesia de ing. devine incompatibila cu cea de c.jur. , chiar daca e posibil sa nu o pot practica imediat? Multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 21:53, 12 August 2018
Vechimea in munca ca si consilier va fi separata. Puteti practica profesia de consilier chiar daca nu sunteti in CCJ. Daca o sa cautati pe internet sunt foarte multe discutii pe seama acestei chestiuni, din cauza faptului ca statutul si legea profesiei de consilier juridic sunt cam vagi. De aceea sunt foarte multi consilieri juridici, la societati, care nu sunt inscrisi in CCJ. Va puteti angaja la o societate comerciala sau la o institutie publica. Cat priveste incompatibilitatea dvs., va trebui sa lecturati statutul profesiei de consilier juridic si sa aflati daca va este permis sa lucrati ca si consilier juridic dar si ca inginer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea in colegiul consilierilor juridici----obligatoriu? alicia alicia Sunt consilier juridic incadrat la o firma"X" cu contract de munca cu timp partial/2ore....pe langa job-ul asta mai am unul pe un cu totul alt domeniu cu 8 ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic part-time - pot sa ma inscriu in ccj? florentza florentza Buna ziua, Supun atentiei dvs. urmatoarea problema: sunt angajata in functia de referent RU (studii medii) si am licenta in Drept. Pot sa ma angajez pe post ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa ma inscriu in ccj? dana01 dana01 buna seara! am o problema si nu stiu cum o pot rezolva. sunt angajata la o societate comerciala din anul 2002 ca jurisconsult cu 8h,am fost angajata la o ... (vezi toată discuția)