Multumesc mult pentru raspuns=D>
Buna ziua! as dori sa stiu daca perioada lucrata intr-o alta tara din UE cu contract de munca se ia in calcul pentru vechimea in cimpul muncii in Romania la indeplinirea virstei legale de pensionare si daca da, ce pasi trebuie sa urmez pentru a beneficia de cest drept, ce acte imi sint necesare pentru aceasta si unde trebuie sa le depun.
Buna ziua! lucrez intr-o unitate sanitara ca economist; ma pregatesc de pensionare si as dori sa stiu in adeverinta ce mi se va elibera pentru casa de pensii ce va fi notat de serviciul RUNOs, ma refer la sporuri( spor de fidelitate, salar de merit, prime anuale, spor de spital de urgenta, ore suplimentare, simbete duminici, spor de conducere compartiment -sef serviciu) daca acestea trebuie sau nu trecute , avind in vedere ca nu au fost trecute in cartea de munca ci doar au fost date in baza contractului colectiv de munca cu titlu obligatoriu pe perioada in care am lucrat in cadrul unitatii.
Va intreb, intrucit arhivara care se ocupa de scoaterea acestora sustine ca nu se trec in adeverinta nefiind relevante la calculul cuantumului pensiei si nu cred ca este corect sa nu fie luate aceste venituri din cite stiu.
Va multumesc.
Buna ziua! lucrez intr-o unitate de sanatate publica si am incheiat contract de prestari servicii pentru servicii de medicina muncii cu firma privata.As dori sa ma ajutati cu privire la o problema: medicul de medicina muncii refuza sa completeze examenul clinic general din carnetele (dosarele medicale)ale angajatilor, pe motiv ca nu este atributia lui; am cautat in lege si la atributiile medicului de medicina muncii este trecut in mod expres completarea fisei de aptitudini si incheierea acesteia, recomandarea de investigatii medicale, etc, dar nu este scris nimic altceva. Va rog sa ma ajutati in legatura cu examenul clinic general a cui atributie este? pentru ca de cind nu mai avem medic de intreprindere ( acesta completa cele de mai sus) intimpinam greutati in aceasta problema. Multumesc.
da, m-am exprimat gresit in intrebarea mea, la asigurarile viitoarei reforme a sanatatii ma referem, stiu ca inca nu exista cadru legislativ; asta ma mira, cum se poate face o polita pentru ceva ce nu se stie ce forma legislativa va avea?
Buna ziua! e corect sa se incheie acum aceste asiurari de sanatate?un agent al societatii [Editat], incheie deja aasa ceva, nu este ilegal?
Buna ziua. Lucrez in sanatate,in cadrul compartimentului intern de prevenire si protectie(protectia muncii, a mediului, PSI si protectie civila) de la infiintarea acestuia din 2007 , sint absolventa a facultatii ca economist si a masterului in securitatea si sanatate in munca, iar acum am fost trecuta cu studii superioare de la studii medii. Ma intereseaza ca salarizare care sint normele de acordare a salariului(ca debutant sau cel putin cu salariul avut in prezent) Stiu ca in urma cu ceva timp, alte colege care au fost trecute cu studii superioare in cadrul aceluiasi serviciu pe aceiiasi munca beneficiau de o marire de 20% la schimbarea incadrarii, daca mai este valabila si acum sau nu.
Multumesc.
Multumesc pentru informatii.O zi buna sa aveti.
Buna ziua! as dori sa stiu daca mai este valabila obligativitatea incadrarii si mentinerii medicului de intreprindere in unitatile ce detin mai mult de 50 de angajati, pentru ca stiam ca este necesara prezenta acestuia mai ales ca unitatea detine serviciu intern de Protectie si prevenire pe linie de SSM, sau daca exista o alta solutie pentru a nu intra in conflict cu ITM-ul.Nu ma refer la medicul de medicina muncii ci doar strict la medicul de intreprindere. Multumesc.