avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Buna ziua! lucrez intr-o unitate sanitara ca economist; ma pregatesc de pensionare si as dori sa stiu in adeverinta ce mi se va elibera pentru casa de pensii ce va fi notat de serviciul RUNOs, ma refer la sporuri( spor de fidelitate, salar de merit, prime anuale, spor de spital de urgenta, ore suplimentare, simbete duminici, spor de conducere compartiment -sef serviciu) daca acestea trebuie sau nu trecute , avind in vedere ca nu au fost trecute in cartea de munca ci doar au fost date in baza contractului colectiv de munca cu titlu obligatoriu pe perioada in care am lucrat in cadrul unitatii.
Va intreb, intrucit arhivara care se ocupa de scoaterea acestora sustine ca nu se trec in adeverinta nefiind relevante la calculul cuantumului pensiei si nu cred ca este corect sa nu fie luate aceste venituri din cite stiu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: miclovan , utilizator 17:57, 4 Septembrie 2012
la stabilirea cuantumul pensiei se iau in calcul toate adeverintele cu salarii sau sporuri care nu sunt trecute in carnetul de munca . de regula la o anumita perioada in sistemul sanitar
s-au trecut bruturile in care sunt cuprinse si sporurile de care ati beneficiat.dupa 01.04.2001 toate acestea sunt cupinse in declaratia de cas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
Intocmire adeverinta pensie de ctre angajator sanda seimann sanda seimann Ma scuzati ca revin la acelasi subiect, dar doresc sa ma lamuresc cat mai bine asupra acestor adeverinte pe care unitatea la elibereaza pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Lungu Constantin Lungu Constantin Pentru perioada inainte de 01.04.2001 orele festive platite 100% vor intra la calculul indemnizatiei pentru pensie ? Va trebui sa prezint adeverinta in acest ... (vezi toată discuția)