avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari facultative de sanatate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari facultative de sanatate

Buna ziua! e corect sa se incheie acum aceste asiurari de sanatate?un agent al societatii [Editat], incheie deja aasa ceva, nu este ilegal?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Floricica55 , utilizator 22:58, 18 Decembrie 2011
Orice persoana poate incheia o asigurare facultativa de sanatate. Nu este inca obligatorie asa cum se doreste sa fie in viitor (similar: asigurarea locuintei, facultativ si din acest an obligatorie pentru anumite evenimente naturale).
Floricica55 a scris:
Buna ziua! e corect sa se incheie acum aceste asiurari de sanatate?un agent al societatii [Editat], incheie deja aasa ceva, nu este ilegal?

Nu este deloc ilegal,aceste asigurari de sanatate fac parte de mult timp deja din portofoliul de produse de asigurari ale majoritatii companiilor de asigurari ,alaturi de alte produse precum asigurarea de viata,asigurarea auto,asigurarea de calatorie,etc.
Probabil confundati cu asa zisii asiguratori pt. reforma in sanatate ,brokeri ilegali si neautorizati,care umbla si strang ilegal adeziuni pt. asigurari private de sanatate ,case de sanatate care nici nu exista inca in RO....
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
da, m-am exprimat gresit in intrebarea mea, la asigurarile viitoarei reforme a sanatatii ma referem, stiu ca inca nu exista cadru legislativ; asta ma mira, cum se poate face o polita pentru ceva ce nu se stie ce forma legislativa va avea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reforma sanatatii! b.alin b.alin Salutare! De curand m-a abordat o amica sa-mi faca o oferta de neimaginat:cica de la 1.01.2012 va intra in vigoare o lege, nu stiu care, cine imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare obligatorie casa Florenta30 Florenta30 Buna ziua La multi ani! Va rog sa-mi spuneti daca conform legii, exista o asigurare care trebuie facuta obligatoriu unei locuinte. Se vehiculeaza de ceva ... (vezi toată discuția)