avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate epremail

Activitate epremail

Discuție amenda CNADNR
Buna ziua,
As avea rugamintea de a primi un raspuns la urmatoarea neclaritate:
In cazul unei persoane juridice amendate pentru lipsa rovinietei, procesul verbal este lovit de nulitate daca nu contine conform art.16 al. (6) din ORDONANTA nr. 2 din 12 iulie 200, numărul de înmatriculare în registrul comerţului şi datele de identificare a persoanei care reprezintă societatea?
Din lege nu rezulta clar, deoarece la art.16 precizarile de mai sus sunt enumerate ca elemente pe care procesul-verbal de constatare a contravenţiei trebuie sa le cuprinda în mod obligatoriu, iar la art.17 se prevad urmatoarele: "Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu". Lipsesc de aici numărul de înmatriculare în registrul comerţului, datele de identificare a persoanei care reprezintă societatea, si alte elemente pe care art. 16 le impune ca obligatorii in cuprinsul procesului-verbal de constatare a contravenţiei.
Multumiri anticipate pentru un eventual raspuns.
Răspuns la discuția Amenda CNADNR
Totusi, aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale nu se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei, conform art. 13, al.1 din ordonanta 2/2001?

Răspuns la discuția Amenda CNADNR
multumesc
Discuție Amenda CNADNR
Buna ziua,
As avea rugamintea sa ma sfatuiasca cineva in urmatoarea problema:
Uitand ca mi-a expirat rovinieta, pe care dealtfel am avut-o platita intotdeauna in restul timpului, am facut doua drumuri in afara orasului in decurs de 10 zile. Dupa aceea, dandu-mi seama de omisiune, am cumparat rovinieta. La 6 luni si 10 zile de la data primului drum efectuat am primit acasa procesul verbal de amenda, datat cu cateva zile inainte de expirarea termenului de 6 luni, dar cu data depunerii la posta de catre CNADNR, cu o saptamana in afara ceor 6 luni.
Cu ce sanse se poate contesta in baxa art. 13, al.1 din ordonanta 2/2001, pe care il redau:
"ART. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei"
Dar daca mai vine amenda si pentru al doilea drum, sau doamne fereste inca 3 avand in vedere ca fiecare iesire din oras a fost dus-intors si se poate considera contraventie continua.
Cu multumiri anticipate, astept un sfat.