avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda CNADNR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda CNADNR

Buna ziua,
As avea rugamintea de a primi un raspuns la urmatoarea neclaritate:
In cazul unei persoane juridice amendate pentru lipsa rovinietei, procesul verbal este lovit de nulitate daca nu contine conform art.16 al. (6) din ORDONANTA nr. 2 din 12 iulie 200, numărul de înmatriculare în registrul comerţului şi datele de identificare a persoanei care reprezintă societatea?
Din lege nu rezulta clar, deoarece la art.16 precizarile de mai sus sunt enumerate ca elemente pe care procesul-verbal de constatare a contravenţiei trebuie sa le cuprinda în mod obligatoriu, iar la art.17 se prevad urmatoarele: "Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu". Lipsesc de aici numărul de înmatriculare în registrul comerţului, datele de identificare a persoanei care reprezintă societatea, si alte elemente pe care art. 16 le impune ca obligatorii in cuprinsul procesului-verbal de constatare a contravenţiei.
Multumiri anticipate pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:12, 20 Octombrie 2011
doar lipsa elementelor prevazute de art 17 atrage nulitatea absoluta a pv. restul elementelor pot atrage nulitatea relativa ceea ce presupune dovada vatamarii suferite prin aceasta omisiune, vatamare ce poate fi inlaturata numai prin anularea pv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentant legal al persoanei juridice in proces verbal de contraventie? Amalia73 Amalia73 Buna ziua, am primit prin corespondenta un proces verbal de contraventie de la Politia Locala. Acesta este adresat firmei pe care o detin in calitate de ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)