avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal contraventie fara CNP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal contraventie fara CNP

Buna ziua!

Acum doua seri am fost oprit la un filtru de politie si mi s-a dat o amenda in valoarea de 630 de lei pentru lipsa certificatului de inmatriculare si a rovinietei.
Am semnat procesul verbal si am plecat. Acasa am observat ca agentul nu mi-a trecut si CNPul in proces.
Lasand la o parte faptul ca nu m-a intrebat daca am ceva de obiectat si ca a venit cu el deja scrie "Nu am". Nu avea rost sa stau la cearta, greseala o facusem.
Exista o cale de a contesta contraventia?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: UNHleaSHD , utilizator 15:01, 1 Decembrie 2015
Potrivit art.17 din OG 2/2001, lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu.

Textul de lege nu face nicio referire la CNP.
Deci trebuie sa platesc amenda.

Va multumesc de raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nul pv lipsind cnp? primaria a aplicat amenda pt constructie ... aidu aidu Este nul PV lipsind CNP? Primaria a aplicat amenda pt constructie fara autorizatie, insa a omis CNP contravenientului. Este automat sanctionat cu nulitatea? (vezi toată discuția)
Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Proces verbal gresit richard87 richard87 buna. ieri seara am primit o amenda de 1200 ron....am strigat ceva pe strada dupa politisti si m-au dus la sectie...Procesul Verbal a fost completat gresit: ... (vezi toată discuția)