avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate rahbert

Activitate rahbert

Va salut.
Nu stiu daca e locul potrivit al acestui post, dar nu am gasit un alt subiect mai apropiat.
Sunt la un mic impas la lucrarea mea de licenta si am nevoie de ajutorul vostru. Problema mea a inceput cand, dupa ore de cautare pe internet nu am gasit nici o referire concreta despre evaziunea fiscala in toate tarile/limbile in care le-am cautat, respectiv Italia, Germania, Franta. La fel si in codurile lor penale nu am gasit nimic,de aici si banuiala mea ca probabil toate tarile enumerate au o lege speciala pentru evaziune fiscala ca si la noi. Dar nu am dat de ele in nici un fel, am incercat cu google translate n combinatii (frauda fiscala, evaziune, evaziune legala, ilegala etc) fara succes. Daca aveti cunostinte despre legile care reglementeaza evaziunea fiscala in statele enumarate as aprecia foarte mult. Multumesc.
Banuiesc ca antedatat fata de momentul achizitionarii masinii,nu? Corectati-ma daca gresesc.
Va salut !
Am nevoie din nou de ajutorul dvs.
Am o masina care este detinuta de firma al carei administrator sunt. Ca sa fiu direct, vreau sa trec masina pe persoana fizica fara sa fiu nevoit sa mi-o vand practic si sa platesc 24% tva, ceea ce e absurd din moment ce sunt singurul administrator al firmei. Exista vreo cale legala bineinteles de a "pacali" sistemul? Eu ma gandeam la un contract de donatie catre fiul meu, dar probabil sunt niste clauze si acolo ce trebuiesc luate in considerare. Cu stima, Robert.
Am inteles, ma gandeam ca semnatura ar inlocui stampila in cazul acesta. Multumesc foarte mult pentru rabdare si ajutor. Sarbatori fericite!
In cazul in care acordul se face intre 2 persoane fizice, ce fel de stampila ar trebui? Semnaturi ar fi de ajuns? In rest sunt lamurit. Multumesc.
Am inteles. Neaparat dovada achizitionarii bunului.

Referitor la intrebarea dvs: "Dvs. vreti sa luati telefonul, sa il verificati si dupa aceea sa il platiti?"
Nu. Vreau sa il achit, dar vanzatorul sa-mi dea o garantie scrisa ca nu e avariat,nu are defecte, etc. Dupa ce telefonul e in posesia mea eu vreau sa-l duc la service-ul autorizat al telefonului si sa cer o evaluare pentru defecte, daca are probleme pe care vanzatorul cu sau fara intentie a omis sa mi le transmita sa-mi pot recupera banii legal.
Ma intereseaza o forma a acestui certificat de garantie, un model aplicabil in cazul meu. Ma puteti ajuta? Multumesc.
Buna ziua.
Acum ceva vreme am cumparat un telefon SH fara garantie, dupa 1 sapt am constatat o problema, dupa inca 2 de batut capul cu problema(credeam ca e de soft) sapt l-am dus la service si m-am trezit ca ma costa 670ron reparatia (singura solutie).
In concluzie: Acum vreau sa cumpar alt telefon tot sh, dar vreau sa fac un contract de garantie standard pentru telefon pe termen scurt, 2 sapt max 1 luna ca sa-l pot evalua la un centru autorizat pentru probleme, in caz ca domnii de la service imi gasesc bube, sa-i pot returna telefonul si sa-mi recuperez banii. Se poate asa ceva?
Multumesc.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Salutari tuturor. Eu sunt proaspat in anul 3 acum si as vrea cam de pe acum sa ma pregatesc pentru INM respectiv barou. Ma intereseaza in principal materiale bune de aprofundat. La drept procesual penal mi s-a recomandat Tratat de procedura penala ed II-a din ian 2010 de Ion Neagu. Ce parere aveti? este destul pentru partea de procedura penala?
Acum problema este cu civilul, in sensul ca nu a aparut nici un curs/tratat pe noul cod civil, si sincer nu as vrea sa invat dupa cele vechi ca dupa sa uit fortat si sa ma adapatez dupa noul.Prefer sa mai astept. Voi ce parere aveti despre asta?
Pentru drept penal parte speciala astept recomandari.
Mai ramane partea a doua a examenului de la INM cu Elementele de rationament analitic,logic si interpretarea unui text scris. Pentru asta exista materiale pentru a te pregati? Sincer sunt praf la capitolul asta.
Iar legat de interviul de la INM,cam in ce consta?Adica ce te intreaba,despre ce se discuta etc?
PS: Va rog si argumentati de ce recomandati materialul respectiv.
Multumesc.