am o nelamurire,
daca acest ajutor de nastere compania la care lucrez nu l-a acordat la momentul nasterii si in consecinta am facut cerere ptr a-l primii si la care nu am primit nici un fel de raspuns, nici pozitiv nici negativ, in aceste conditii mai raman cele 6 luni termen de actionare in judecata de la data nasterii copilului? atunci codul muncii de ce mai prevede ca aceste ajutor de nastere poate fi solicitat in termen de 3 ani de la nastere, de ce nu am termen de prescriptie tot 3 ani sau 6 luni de la raspunsul la cererea mea? Firma la care lucrez nu avea obligatia sa raspunda la cererea mea, daca nu a dorit sa acorde acest ajutor de nastere atunci cand trebuia, adica la nasterea copilului?
pot merge cu aceste argumente sa fac recurs?
precizez ca este vorba de Tribunalul Ilfov, stiu ca este nou infiintat si deci nu avem un istoric al acestei instante
ce ma sfatuiti, daca angajez un avocat ar fi sanse mai mari sa castig acest proces?
am nascut in nov 2010, am cerut ajutorul de nastere prin cere scrisa trimisa prin posta cu confirmare de primire in data de 28.02.2011 primita de ei la data de 01.03.2011, cerere la care nu au raspuns in nici un fel
am deschis actiune in instanta in data de 16.11.2011 si instanta im da urmatoarea solutie: admite exceptia prescriptiei dreptului la actiune. RESPINGE CEREREA CA FIIND PRESCRISA. Cu recurs in 10 zile de la comuniare.
nu inteleg acesti termeni si din cate am mai citit pe forum acest drept se poate cere in 3 ani de la nastere cum sa se prescrie dreptul la actiune?
ce ma sfatuiti sa fac recurs? ma puteti ajuta cum sa concep cererea?
pot trimite cererea de chemare in judecata prin posta sau on line? cum se procedeaza prin posta se trimite cu confirmare de primire si in cate exemplare?
poate cineva sa imi spuna Tribunalul Ilfov ce adresa are?
buna ziua,
am si eu urmatoarele intrebari:
1. am nascut in nov 2010 si am solicitat in februarie 2011 ajutorul de nastere, prin adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire, adresa care a fost primita si confirmat cu stampila si semnatura, de companie in data de 01.03.2011 dra nu am primit nici un raspuns pana acum.Vreau sa fac o sesizare la ITM dar nu stiu unde sau la ce adresa de mail sa o fac, ma poate ajuta cineva? Eu am sunat la ei la inspectia muncii si de acolo mi-au zis ca pot face sesizarea la adresa de mail itmbucuresti@itmbucuresti.ro,
2. vreau sa dau in judecata firma , dar ei sau mutat in decursul anului 2011 din Bucuresti sector 4 in Otopeni, eu unde trebuie sa fac acum plangerea, pot face plangere penala chear daca nu fac sesizare la Itm?