avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor nastere

buna ziua,
am si eu urmatoarele intrebari:
1. am nascut in nov 2010 si am solicitat in februarie 2011 ajutorul de nastere, prin adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire, adresa care a fost primita si confirmat cu stampila si semnatura, de companie in data de 01.03.2011 dra nu am primit nici un raspuns pana acum.Vreau sa fac o sesizare la ITM dar nu stiu unde sau la ce adresa de mail sa o fac, ma poate ajuta cineva? Eu am sunat la ei la inspectia muncii si de acolo mi-au zis ca pot face sesizarea la adresa de mail itmbucuresti@itmbucuresti.ro,

2. vreau sa dau in judecata firma , dar ei sau mutat in decursul anului 2011 din Bucuresti sector 4 in Otopeni, eu unde trebuie sa fac acum plangerea, pot face plangere penala chear daca nu fac sesizare la Itm?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 2 Noiembrie 2011
1. Puteti face sesizare catre ITM Bucuresti si online
[ link extern ]

2. Fiind un litigiu de munca, instanta cometenta este Tribunalul in raza caruia domiciliati ... daca sunteti din Bucuresti , actiunea se depune la T.M.B - Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale.

3. Pentru ce doriti sa faceti plangere penala?
multumesc pentru raspunsuri,

plangerea penala doresc sa o fac pentru a obtine acesti bani, adica ajutorul de nastere

nu prea am inteles daca pot da firma in judecata fara a mai face sesizare si la ITM? se poate
Plangerea penala nu are nico legatura cu neacordarea acestui ajutor ... pentru a depune o astfel de plangere, ar trebui ca angajatorul sa savarseasca o fapta de natrua sa-i atraga raspunderea penala ..

Da, puteti actiona firma in judecata si fara a mai face sesizare la ITM ... promovarea unei astfel de actinui nu este conditionata de sesizarea ITM-ului.
pot trimite cererea de chemare in judecata prin posta sau on line? cum se procedeaza prin posta se trimite cu confirmare de primire si in cate exemplare?

poate cineva sa imi spuna Tribunalul Ilfov ce adresa are?

multumesc anticipat
Adresa Tribunalului Ilfov - Str. Stirbei Voda, Nr. 18, oras Buftea, judetul Ilfov

Cererea o puteti trimite prin scrisoare cu confirmare de primire ... in doua exemplare ..unul pentru instanta si unul pentru partea adversa.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare la inspectoratul teritorial de munca Sophia1975 Sophia1975 O reclamație la Inspectoratul Teritorial de Munca se poate depune online? Nu doresc s-o fac anonimă, mi-am și anunțat angajatorul că am s-o fac și tot nu ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm badealuminita badealuminita Urmeaza sa intru in prenatal si angajatorul nu mi-a mai dat bonurile din lunile aprilie-august (5luni) dar din salariu mi-au oprit impozitul pe ele...unde ma ... (vezi toată discuția)
Incepe activitatea la tribunalul ilfov Roland Mindrila Roland Mindrila Tribunalul Ilfov, cu sediul in orasul Buftea, judetul Ilfov si-a inceput activitatea pe 1 noiembrie 2011. Tribunalul cu adresa in Str. Stirbei Voda nr. 24, ... (vezi toată discuția)