din pacate nu stiu sa va spun daca in contencios exista posibilitatea unui proces colectiv, dar nu trebuie sa va fie teama sa demarati astfel de proces in particular - un avocat nu va costa foarte mult.
@Claudiu,
ai platit baza, dar asta nu inseamna ca ai rezolvat. cei dela CAS inca pot sa te execute silit ptr. dobanzi si penalitati. iti spun ca sa nu ai surprize. Daca nu vrei sa platesti si acele sume, singura ta sansa este sa ii dai in judecata. este bine ca ai avut de unde sa platesti acea basa, eu din pacate nu am 17000 de ron sa ii platesc acum - PFA-ul il am inchis din 2010, sumele castigate ca PFA au fost realizate pana cand acest stat a decis sa ma sugrume prin normele idioate impuse activitatii pe care o desfasuram, norme pe care probabil un idiot le-a debitat in timp ce statea pe WC, si a considerat ca asa va salva Romania.
mai pun odata link-ul cu stirea despre procesul castigat la inceputul lunii Martie 2011, asta ca sa vedeti ca avem toate motivele sa ne luptam cu ei:
Sute de braşoveni care au contestat în instanţă titlurile executorii primite prin poştă de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov au scăpat de plata datoriilor cu dobînzi şi penalităţi
Sute de braşoveni care au contestat în instanţă titlurile executorii primite prin poştă de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov (CJAS) au scăpat de plata datoriilor. Cel puţin deocamdată. Tribunalul Braşov a soluţionat la începutul acestei luni primele procese în care CJAS a fost chemată în instanţă pentru titlurile executorii emise în lunie septembrie şi octombrie 2010.
„Am admis contestaţiile la primele procese pe care le-am avut acum cu termen final. Deocamdată, cetăţenii nu plătesc nimic. Astfel, Casa, pentru a declara dator pe cineva, trebuia să emită titluri de creanţă cu datoria respectivă. Există o procedură prin care acest titlu se comunică celui care are datoria. După acest moment, dacă datoria nu este plătită, se emite titlul executoriu. Dar, în aceste cazuri, titlul de creanţă nefiind comunicat, nu era legal să se transforme în titlu executoriu. Asta nu înseamnă că datorul este exonerat de datorie. Înseamnă însă că CJAS este obligată să trimită întîi titlul de creanţă, fără a calcula penalităţi şi dobînzi, moment în care cetăţeanul se va duce probabil să plătească, iar astfel nu i se vor mai calcula penalităţi“, a explicat Anda Sînpetru, purtătorul de cuvînt la Tribunalul Braşov. Astfel, braşovenii pentru care s-a soluţionat cauza trebuie să aştepte de la CJAS titlul de creanţă, iar apoi se pot duce să plătească datoria, dar numai datoria, fără penalităţile şi dobînzile care, în mai toate titlurile executorii, reprezentau jumătate din sumă. „Multe procese au fost sistate pentru că CAS a renunţat la titlurile executorii, nu le-a mai trimis şi a nu a mai pus în executare o mare parte din acestea. Iar oamenii au fost chemaţi să clarifice situaţia fără a se mai calcula penalităţile şi dobînzile”, a mai spus Anda Sînpetru. CJAS Braşov a postat în luna iunie 2010, pe site-ul propriu, o listă cu peste 30.000 de braşoveni care erau găsiţi datori către stat pentru activităţi aducătoare de venituri din 2005 pînă acum. La cinci luni de la postarea pe internet a listei cu datornici, CJAS Braşov a început executarea silită a celor care n-au putut sau n-au ştiut că trebuie să demonstreze cu acte că n-au de ce să plătească sumele impuse. În perioada septembrie-octombrie CJAS a emis aproape 8.000 de somaţii cu titlu executoriu, pentru datoriile actualizate cu dobînzi şi penalităţi, pe care le-a expediat poştal. Peste două mii dintre datornicii de pe listele CJAS, care au primit şi titluri executorii, au intentat proces Casei, pe motiv că nu au fost anunţaţi că au datorii la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Primele procese au fost soluţionate, iar judecătorii au admis contestaţiile braşovenilor. Cei care nu s-au adresat instanţei sînt nevoiţi să plătească datoriile calculate la zi cu penalităţi şi dobînzi. „Statul vrea să se îmbogăţească fără justă cauză“, a mai spus purtătorul de cuvînt.
--------------------------------------------------------------------------------
sursa:
[ link extern ]
bafta, si sa auzim numai de bine.