avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Datorii catre Casa de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Datorii catre Casa de asigurari de sanatate

In perioada 2002-2007 am avut un PFA pentru consultanta in asigurari. La finalul anului 2007 am inchis activitatea si am plecat din tara. Acum cateva zile am primit o instiintare de la banca unde aveam cont prin care eram anuntata ca mi s-a blocat contul pentru datorii catre CAS pe anul 2005. O suma destul de mare din care numai penalitati reprezinta vreo 1100 RON. Pentru ca la acea vreme aveam o polita de asigurare cu clauze medicale nu am stiut si nu am considerat necesar sa platesc CAS, iar la inchiderea activitatii la finante si primarie nu mi s-a comunicat ca as avea vreo datorie la CAS, pe care chiar as fi platit-o, nu sa ajung acum sa bag in buzunarul cine stie cui bani munciti cu adevarat... Ce se poate intampla daca nu achit aceasta datorie? este adevarat ca rudele pana la gradul 3 ar fi obligate sa o achite, in situatia in care eu personal nu mai am nici un cont in Romania care sa poata fi executat, nici bunuri mobile sau imobile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: the_mack , utilizator 20:57, 2 Decembrie 2011
Daca nu aveti nici un bun sau venit in Romania nu vor putea sa va execute silit ori sa va puna poprire.

Doar dvs. raspundeti, rudele nu au nici o treaba
Asa mi s-a spus de la CAS cand am sunat astazi, ca rudele pana la gradul 3 ar trebui sa plateasca daca eu nu mai am conturi sau alte bunuri in tara. In momentul de fata am intr-adevar un cont la o banca din Romania pe care mi l-au blocat... Pana nu platesc datoria nu se deblocheaza. Plus ca urmeaza datoriile pe anii 2006+2007, nu se stie suma exacta la momentul actual, se va afla in decembrie cand se aduna si penalitatile. Minunat, nu? Ma intreb de ce s-a ajuns in situatia de a nu afla din vreme de aceste datorii, inainte sa se adauge si penalitatile? Acesti bani nu se duc oricum in contul CAS, merg la... guvern? Ce se poate intampla daca nu platesc? adica pur si simplu lichidez contul si... asta e :sorry: Chiar daca retrag restul de bani din cont, pentru cat timp ramane blocata suma de 1841 RON, suma care reprezinta datoria din 2005?
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
Chaverny, utilizator
Reprezentantul CAS abereaza. Contul ramane blocat pana la plata sau poprire.
Poprire inseamna ca daca la un termen de x zile nu am platit, isi trag ei automat din ce au blocat, nu? Despre celalalte intrebari poti sa imi spui mai mult, Alex? multumesc mult!
Exact, atunci cand CAS va trage direct din cont suma, pentru aceasta va avea nevoie de titlu executoriu care sa il transmita bancii.

Ati ajuns in aceasta situatie pentru ca nu ati fost informat iar statul se complace in faptul ca nu este obligat sa informeze.
Banii merg in conturile CAS care ii foloseste dupa cum pofteste.
Contul nu il puteti lichida atata vreme cat este blocat.


Alte discuții în legătură

Impunere de plata cas oldgepeto oldgepeto Acum 2 ani, cand s-au unit bazele de date ale CAS cu cele ale Fiscului, am primit instiintare din partea Fiscului cum ca am de plata din anul 2005 o suma de ... (vezi toată discuția)
Impozite neplatite iepurache2004 iepurache2004 va salut,am o problema de elucidat.Deci in cazul in care nu a fost plătit impozitul pe teren si pe locuinţă (aferent 2008), Direcţia taxe şi impozite ... (vezi toată discuția)
Penalitati neplata tva gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)