avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Penalitati neplata TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Penalitati neplata TVA

Buna ziua,
nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti spune ce se intampla daca nu platim toata suma ci doar 2000-3000 lei pe luna? Cat reprezinta aceste penalitati? Exista vreo posibilitate sa esalonez aceasta plata cu acordul autoritatii fiscale?
Va multumesc din suflet pentru orice raspuns mi-ati da.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 13:09, 3 Iunie 2010
pentru fiecare zi de intirziire se percepe o majorare de 0,1%/zi la suma datorata;
Multumesc frumos.
Nu se pot face esalonari fara sa se aplice acest 0.1%?
De cand este aceasta lege cu 0.1%?
in situatia data, nu se pot face esalonari, din cite stiu eu ;
nivelul de 0,1% este stabilit prin codul de procedura , si e valabil cel putin de acum 3 ani
Ce am omis sa spun : in cazul in care lunile urmatoare veti avea cumparari cu tva mai mari decit livrarile, atunci pe acele luni veti fi in situatia de a avea tva de recuperat , raportat ca atare prin decontul de tva , iar acele sume vor fi tratate ca si cum ar fi plati pentru acel tva de 14000 lei de acum .
In acest caz, majorarile de care vorbim se vor recalcula pentru sumele ramase neachitate .
Conform art. 120 alin. (7) din Codul de procedura fiscala, nivelul majorarii de intarziere este de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere si poate fi modificat prin legile bugetare anuale.

Da, nu veti scapa de penalitatile de intarziere.
Nu puteti obtine nicio derogare.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Executare pentru penalitati diana n diana n Buna seara! Va rog sa ma lamuriti. Se poate executa silit o firma cu activitatea suspendata din luna august a.c. pentru penalitati la TVA? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Calcul accesorii bugetul de stat vlad.r vlad.r Buna ziua Am o intrebare in legatura cu dobanzile si penalizarile calculate de fisc. Acestea pot depasi debitul ? De exemplu, la o TVA de plata ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)