avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Impunere de plata CAS
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Impunere de plata CAS

Acum 2 ani, cand s-au unit bazele de date ale CAS cu cele ale Fiscului, am primit instiintare din partea Fiscului cum ca am de plata din anul 2005 o suma de 600 Ron rezultata dintr-o datorie la CAS.La suma de 500 Ron s-au adaugat penalitati in valoare de 3600 Ron, rezultand o datorie frumusica de 4100 Ron.
M-am prezentat la CAS cu adeverinta de la serviciu in care se stipula ca s-au platit drepturile CAS pentru perioada aferenta, insa cei de acolo mi-au spus ca datoria este prea veche si ca, ghinion, nu se mai poate opera in baza de date.
Desi le-am demonstrat ca lucram pe carte de munca si ca CAS-ul este obligatia angajatorului si nu a angajatului in caz de neplata, desi nu era cazul...mi-au spus ca nu au cu ce sa ma ajute si ca sa ma prezint la Fisc, poate cei de acolo ma pot ajuta.
Am facut-o si pe asta si am fost indrumat inapoi catre CAS.
Prin urmare, dupa ce am fost anuntat, cu o intarziere de 7 ani, de o datorie abuziva ma vad si intr-o situatie fara iesire.
Iubesc Romania #-o#-o
Apreciez orice sfat.:(:(:(
Cel mai recent răspuns: oldgepeto , utilizator 11:43, 9 Ianuarie 2015
Preluarea bazelor s-a facut in iulie 2012, o datorie din 2005 ar fi fost demult prescrisa. Chiar daca suma nu era in sarcina d-voastra iar sumele au fost calculate abuziv si cu incalcarea legii, d-voastra sunteti bun de plata acum din simplul motiv ca nu ati contestat legal acea somatie. Dreptul la contestatie pentru asta exista. Contestatia trebuia facuta la institutia care a emis somatia, indiferent unde va "trimiteau" ei...In prezent suma se considera acceptata la plata.
Aveti o sansa in instanta daca puteti demonstra ca nu vi s-a comunicat oficial acea somatie, desi e cam dificil.

P.S.: Si eu iubesc Romania, dar nu-i suport pe imbecilii (multi e adevarat) care o populeaza, mai ales cu aspiratii la functii publice.
Si sa inteleg ca acum o contestatie ar fi inutila?Precizez ca nu am ridicat nicio recomandata din partea lor...pur si simplu am fost sa platesc ceva la fisc si am fost anuntat verbal...
Mergand pe logica enuntului dvs, daca eram anuntat dupa 20 de ani si se ajungea la o suma uriasa sfarseam prin a-mi pierde...casa, spre exemplu?:))
Merci frumos de raspuns.
Cu placere, dar vom trai si vom vedea...tot din dragoste pentru Romania. Traiti in tara in care unui cetatean primaria i-a confiscat masina pe motiv ca are o datorie de vreo 50 lei cu titlu de dobanzi la impozit, de care acesta nici macar nu stia. Pana a castigat procesul masina era demult vanduta ( si primariile cu samsarii lor). Acum se lupta sa execute primaria cu hotararea judecatoreasca in mana dar asta e alta poveste...
Iar ca exemplu mai recent, scandalul cu somatiile trimise copiilor sa plateasca 39 lei CASS pe luna la alocatia de 40 lei/luna. Ce n-a observat nimeni, e ca Guvernul va emite o OUG de AMNISTIERE in bloc. Adica, daca Guvernul nu emite un astfel de act, toti copiii din Romania care au primit astfel de somatii si NU le contesta in scris in termenul legal SUNT BUNI DE PLATA. Si ei stiu asta, de aceea si emit aceasta ordonanta.

Deci da, o contestatie (la institutia care a emis somatia, ca asa prevede CPF) acum e inutila nu pentru ca n-ati avea dreptate, ci pentru ca ati depasit termenul si ati decazut din acest drept. Faceti o contestatie si asteptati raspunsul. Nu va veni. Pe urma puteti sa reveniti cu un raspuns la postarea de mai sus.

Pasul urmator e sa faceti contestatie in instanta, dar e indicat sa mergeti la un avocat.

P.S.: Da, Romania anului 2015 inca mai e tara oamenilor care isi pierd casele pentru ca nu au bani sau cunostinte sa lupte impotriva abuzurilor statului, sau care isi pierd chiar mostenirile pentru ca nu au bani de taxa de timbru. (cea de 3% din avere in caz de litigiu+expertize+avocati etc etc) Nu mai vorbesc de zecile de mii de oameni care si-au pierdut pamanturile si casele confiscate de comunisti din cauza mafiei din instante. (asta dupa 25 de ani de lupte prin tribunale )
E tara in care un vecin de-al meu si-a pierdut casa pentru ca nu a mai putut acoperi o datorie de peste 10.000 lei la intretinere, datorie care nici macar nu-i apartinea, ci era facuta de fostul administrator care a fugit cu banii...bani nerecuperati nici pana in ziua de azi. Stau 2 copii in cutii de carton acum. Nu intereseaza pe nimeni.
Pe langa aceste zeci de mii, ce mai conteaza unul?
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
adema1980, utilizator
Mda, aveam o presimtire cum ca in tara asta nu se poate rezolva asa ceva.
O sa incerc sa depun o contestatie, dar intre timp, nici o discutie cu un avocat nu ar strica.
Cunosti un avocat bun care m-ar putea ajuta?Am domiciliul din buletin in prahova, insa stau de vreo 12 ani in bucuresti.
Merci frumos, anticipat!
Nu, din pacate nu am legaturi in aceste doua judete.

Alte discuții în legătură

Datorii catre casa de asigurari de sanatate Chaverny Chaverny In perioada 2002-2007 am avut un PFA pentru consultanta in asigurari. La finalul anului 2007 am inchis activitatea si am plecat din tara. Acum cateva zile am ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare silita duralola duralola va rog mult sa ma ajutati.....am primit ieri de la firma de recuperari creante.... cu sediu in bucuresti da si o adresa si cod fiscal nr tel ...REPREZENTATA ... (vezi toată discuția)
Mostenire debit la cas (casa de sanatate) florin1969 florin1969 Tatal meu a decedat in vara 2011, sunt 3 mostenitori la care unul a renuntat la ea. El a avut un PFA cu toate darile la stat achitate, a fost si ... (vezi toată discuția)